Objavila na Facebooku da žene rade teže poslove od muškaraca. Evo što je uslijedilo...

razvod - svađa
Tako bi se "šturo" mogle opisati obveze unutar jedne obitelji, barem ako je suditi po postu koji je na Facebooku objavila Darla Halyk.

Odlučila je "razbiti stereotipe" i opisala je na koji su način bili podijeljeni poslovi unutar njene obitelji. "Odrastala sam gledajući kako majka brine o kućanstvu i obitelji, a brat i ja smo dobili i svoje zadatke. Ja "roze", a brat "plave". Majka je čistila naš dom, kuhala, a otac je popravljao automobil, kosio travnjak i igrao se s nama dugo sve dok više nije mogao držati oči otvorene. Divan otac!".

Pojasnila je, između ostalog, kako su obveze u njihovoj obitelji dijeljene prema spolu, a često je osjećala kako ona radi teže poslove od svog brata, ali od nje se, kao djevojke, to očekivalo.

Zapitala se, zašto bi ona trebala raditi određene poslove samo zato što je žena? Naglasila je kako su žene često umorne od obveza koje su same sebi nametnule, ali i društvo i odgoj, te smatra da "muškarci puno bolje prolaze."

Opisala je kako nije mogla shvatiti zašto je majka bila ljutita jedne ljetne večeri nakon što se otac vratio s njom i bratom kući nakon višesatnog igranja u pješčaniku. Naglasila je kako su njeni roditelji oboje bili zaposleni na puno radno vrijeme i kako danas kao majka i supruga razumije tadašnju majčinu reakciju.

"Nakon napornog radnog dana, u neudobnim štiklama i uskoj suknji koju je morala nositi kao menadžerica u banci, ne bi ni odložila svoju torbu na stol nakon ulaska u kuću, a već je bila u kuhinji i pripremala obrok za sve nas. Zasigurno je željela da netko jednom napravi obrok za nju. Da se i ona može igrati sa svojom djecom baš kao što je to činio njen suprug. Da i ona može doći s posla i sjesti na kauč i odmoriti bez da je etiketiraju kako nije dobra majka, supruga ili kućanica...."...

"...Cijeli život gledam kako žene nose teret cijelog kućanstva na svojim leđima dok muškarci pretežito samo gledaju u njih dok one obavljaju svoje obveze i traže još jedno pivo, još grickalica dok gledaju omiljeni sport na TV-u ili film i sl. Samo traže još, a ne daju gotovo ništa. To je nešto što se podrazumijeva. Moja majka je prava božica, gledala sam je kako sve drži pod kontrolom i uvijek sam htjela biti poput nje. Ona je mogla sve na svijetu. I otac je bio uz nju, bio joj je podrška, ali većinu vremena podršku je pružao s - kauča. Žene nisu lude, žene su samo iscrpljene pospremajući za svima u svom životu. Postaju ljute jer ih se i rijetko cijeni zbog svega što obavljaju. Više puta sam se pitala zašto bi majka postajala ljuta, ponekad bi i vikala. Ali uvijek nam je poslužila večeru kao da smo kraljevska obitelj. Moja majka je moj super-heroj", napisala je između ostalog u svom podužem postu Darla koju su podržali na Facebooku sa 17 tisuća "lajkova" i gotovo 13 tisuća podijelili njenu objavu.

"Riječ je o tome da bi se trebao promijeniti stav da su kućanski poslovi pretežito ženska obveza", zaključila je Darla.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Vecernji.ba