Nove seksi spoznaje: Vodi li svako maženje do seksa?

sex, orgazam, muškarac žena, sex, sex, sex, muškarci, žene, maženje, maženje, seks, muški kiks, krevet, žene
Prvo istraživanje koje se bavi ovom temom otkriva da ženama maženje služi više kao sredstvo za ostvarivanje bliskosti nego kao predigra. Očekivano, muškarci na to gledaju drugačije i misle da je svako maženje samo uvertira u seks.

No, prije nego se muški rod u potpunosti razočara, ipak je otkrivena i jedna dobra vijest. Naime, maženje ipak donosi rezultate u spavaćoj sobi jer, kako pokazuje istraživanje, oni koji ga prakticiraju, imaju kvalitetnije seksualne živote.

Istraživanjem je otkriveno i da se prosječni ljubavni par mazi oko osam puta tjedno, a maženje traje oko 45 minuta. Najčešće se maze na kauču, fotelji i krevetu. Kako je uočeno, žene u maženju više uživaju od muškaraca.

U istraživanju znanstvenika sa Sveučilišta Michigan sudjelovalo je više od 500 muškaraca i žena. Za većinu njih maženje je iznimno ugodna aktivnost.

"Gotovo svi su izjavili da maženje u njima izaziva osjećaj bliskosti, zaštićenosti, brižnosti i opuštenosti. Muškarci usto osjećaju nerijetko i seksualno uzbuđenje, dok se kod žena taj osjećaj ne javlja tako često", pojasnila je dr. Sari van Anders, jedna od znanstvenica koja je radila na istraživanju.

Izvor: tportal.hr