Nijemac tražio Bosanku preko oglasa: Anela imala najviše sreće

...raži Bosanku koja bi ga pazila za plaću od 600 eura, stigla je u njemački grad Ulm.

Između stotine prijavljenih kandidatkinja Maj je izabrao Bišćanku Anelu Dedić, kojoj se u jeku sve većeg trenda nezaposlenosti koji je zahvatio našu zemlju, posrećilo da dobije dobar posao.

Pravi trenutak

Prema Anelinim riječima, ovaj posao došao joj je u pravom trenutku, upravo zato što se prije godinu razvela pa je u veoma teškoj situaciji.

- Gospodin Josef dočekao me je vrlo srdačno i nakon što me uveo u kuću i pokazao mi njenu unutrašnjost, rekao mi je da se malo odmorim od putovanja. Komunikacija među nama je bila zanimljiva i pomalo smiješna, jer ja ne govorim njemački nego engleski pa smo razgovarali na engleskom - govori Anela.

Regularan boravak

Gostoljubivi Maj uzeo je Aneline dokumente i rekao joj da će je poslije novogodišnjih blagdana prijaviti i uraditi sve ostalo što treba kako bi njen boravak i rad bio regularan. Kako su Nijemci prepoznatljivi po dobrom i redovnom plaćanju svojih klijenata, tako je Anela odmah dobila prvu plaću unaprijed, što je odagnalo svaku sumnju o mogućoj prevari.

- Vjerujte mi, gospodin Maj je veoma star i veoma bolestan čovjek, ali je, prije svega, gospodin i velika poštenjačina - kazala je Dedić.

Dnevni avaz