FOTO  Nevjerojatno zabavna priča iz prošlosti: Evo kako je izgledao ženski 'prijatelj' iz 19. stoljeća

žene, prijatelj
...na aukciji u Irskoj kojeg su izložili aukcionari tvrtke Matthews. Među brojnim antiknim stvarima našao se tako i "izrezbareni ženski 'prijatelj' od slonove bjelokosti u kutiji presvučenoj kožom" iz Viktorijanskog razdoblja. Također je poznat kao Lot 457.

- To je predivan primjerak koji dolazi iz jedne od dobro poznatih anglo-irskih obitelji - rekao je aukcionar Damien Matthews, piše The Guardian.

- Član obitelji pronašao ga je u ladici i stavio ga je na aukciju zbog čiste zabave. Vjerujemo da bjelokost datira još iz 1840-ih. Izvorni vlasnik vibratora bio je u Indiji 1840-ih gdje je ubio slona i donio je kući njegovu kljovu. Kasnije je putovao u Kinu gdje je bjelokost prenamijenio u nešto puno korisnije - ispričao je i dodao kako su Kinezi bili poznati po obrađivanju bjelokosti.

- Muškarac je vjerojatno htio da to njegova supruga ima. Bila je to jedna vrlo prosvijećena obitelj i to je zapravo bio jedan vrlo lijep poklon supruga svojoj ženi. To se vidi po načinu na koji je napravljen. U podnožju je isklesano srce, a postoji i posuda u kutiji u kojoj može čuvati njegovu kosu - rekao je Damien Matthews.

Vibrator se sada prodaje po cijeni od 500 do 800 eura, a već sada je puno zainteresiranih za njega.

Vecernji list