Nema bolje policije od hrvatske policije: 'Hoćete li puhati? Halo! Pa ja sam pješak, hvatajte auto koji me skoro pregazio'

policija, Facebook
Ponekad iste stvari ne vidimo i istim očima, u što se uvjerio i ovaj građanin Zagreba. Na svojem Facebook profilu opisao je čudnovat događaj s hrvatskom policijom. Događaj za koji nismo sigurni je li bi se smijali ili plakali.

Nakon što je ovaj čovjek, kako opisuje događaj na Facebooku, skoro zgažen dok je prelazio zebru u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, ispred očiju policajaca koji su u to vrijeme mjerili brzinu na tom mjestu, morao je puhati. Naime, policajcima se pješak učinio alkoholiziran, a automobil koji ga je umalo zgazio njima pred nosom dok je pokušavao izbjeći policijski radar, nije ih nimalo zabrinjavao.

Pročitajte kako je šokirani građanin opisao svoj susret s automobilom, zebrom, policijom i alkotestom. Radi lakšeg razumijevanja događaja napravio je i fotografiju mjesta događaja s crtanim prikazom pozicije njega, automobila i policije.


"Nijedne nema bolje od naše Policije!

Dakle, prelazim ja Zvonimirovu preko zebre (označeno brojem 3), na poziciji broj 1 policajka mjeri brzinu autima koji nadolaze, njen kolega dremucka u autu na poziciji broj 2... sivi - neko japansko vozilo je primijeti i naglo promjeni traku i krene na mene na zebri... Ja se uzmaknem u zadnji tren i krenem vikati ajoj.... Policajka ne kuži i ja joj kažem: Halo! Pa onaj lik me skoro zgazio! Na što će ona da "nemre" gledati brzinomjer i što se događa iza nje. I tu se ukaže njen kolega i pita mene u čemu je problem. Ja mu "velim" da je problem u tome da me skoro zgazio lik u sivom autu koji eto tamo stoji na crvenom svjetlu na križanju s Harambašićevom i da bi bilo zgodno da krene za njim.

Na to će on meni da mu se činim pod utjecajem alkohola i da li sam voljan pristupiti alkotestiranju. Na to ja njemu: Halo! Pa ja sam pješak, on će: "Nema veze puši!" I ja napušem 0 posto alkohola. Onda on reagira na to razočaran rezultatom i kaže meni da mu dam osobnu. Ja njemu halo!!! Lik koji me skoro pregazio na pješačkom prijelazu odlazi a vi želite mene alkotestirati. Molim vas vaš broj sa značke i vaše kolegice i da mi po zakonu pokažete vaše službene iskaznice. Na to on meni: "Nemoj da te privodim!" Zašto, pitam ja, a on će: "Zbog napada na službenu osobu". Ja "velim", od kad je zakonski osnovan upit i vaša obaveza da se legitimirate "napad na službenu osobu", a, on će: "Bit će kad to ja stavim u zapisnik i moja kolegica potvrdi! Mi smo uvijek u pravu. Ajd sad bježi doma i da te više ne vidim!"... I evo mene doma...

Dnevno.hr