Ne dopustite da kilogrami utječu na vaš seks

Izašli ste, proveli sjajno večer, ispili nekoliko čaša vina... Njegov pogled susreće vaš, sve miriše na idilu... No, sve o čemu mi mislite dok mu uzvraćate taj seksi pogled jest hoće li on primijetiti celulit i tih nekoliko kilograma viška kada vas uhvati oko bedara.

Negativna slika vlastitog tijela najučinkovitiji je 'ubojica' libida bez obzira na to jeste li mršavi, bucmasti ili samo neutegnuti, ili pak izgledate kao top model. Računa se samo ono što je u glavi.

'Kad se žena, bez obzira na izgled, ne osjeća ugodno u svom tijelu iz bilo kojeg razloga, to sasvim sigurno utječe na njezin seksualni život. Takva se osoba teško uzbudi i ne može opušteno uživati u seksualnoj igri', tvrde psiholozi.

Nesigurnost ne muči samo one s viškom kilograma. Podjednako su negativnom predznaku izložene i ženske osobe kojima je, primjerice, od djetinjstva spočitavano da su premršave. Ne biste vjerovali, ali upravo mršavice često zaziru od prepuštanja vjerujući da će im premale grudi umanjiti šanse kod suprotnog pola.

Nitko nije savršen
Ako žena, kada je riječ o njezinom fizičkom izgledu, nema samopouzdanja, sasvim je sigurno da neće biti samouvjerena dok je gola. Upravo u tim situacijama, kako bi se kvalitetno uživalo u ljubavnoj igri, potrebna je velika opuštenost i bezbrižnost.

Svijest o tijelu naša je percepcija o tome kako nam se sviđa naše tijelo. Imajte na umu kako je vaš partner znatno manje kritičan od vas samih kada je riječ o vašem tijelu, upozoravaju psiholozi. Pokušajte se usredotočiti na vašeg partnera i na samo iskustvo, što će vam uvelike pomoći da se opustite i uživate više. I nikako ne zaboravite: nitko nije savršen!

Donosimo vam nekoliko prijedloga koji će vam pomoći u tome da svoje tijelo vidite na ljepši način:

● Volite svoje tijelo. Uživajte u hrani, ali se nemojte prejedati. Također, redovito vježbajte, što će vam znatno podići samopouzdanje.
● Kada vam partner uputi kompliment, primite ga i ponavljajte kao mantru dok proživljavate užasan dan.
● Pokušajte tretirati svoje tijelo kao najboljeg prijatelja. Mislite o onome što je na vama lijepo umjesto da se koncentrirate na nedostatke.
● Izbjegavajte seks odmah nakon jela jer ćete tako izbjeći osjećaj tromosti.
● Što se tiče aktivnosti koje najviše podižu seksepil razmislite o plesu, koji aktivira ritmičnost, i jogu jer utječe na opuštanje.

Hot.hr