Navike koje morate steći prije dvadesete

karijera, zanimljivosti, posao, posao, kriza, posao, diskriminacija žena, nezaposlenost, pušenje, posao, posao, karijera, ponašanje, facwbook, chat, posao, karijera, posao, odmor, posao, zavod za zapošljavanje, posao, nezaposlenost, posao, poslodavac, karijera, društvene mreže, ponedjeljak, posao, jet lag, zaposlenje, posao, karijera, navike, godine, vrijeme, jesen, stres, radno mjesto, žene, stres, posao, stres, Uzroci, internet, psihoza, Facebook socijalna mreža, posao, šefovi, navike, društvene mreže, stres, zdravlje, sreća, posao, stres, nova tehnologija, tehnologija, starenje, društvene mreže, mržnja, Facebook fenomen, Facebook, faceboook, facebook status, svg datoteke, računala, cyber kriminalci , posao, natječaj za posao, posao, psihološki pritisak, posao, sreća, Facebook, hakirana stranica, hakiranje, posao, otkaz

1. Redovito vježbajte! U zdravom je tijelu zdrav i duh, pa jednom kada uletite u taj začarani krug, teško da ćete iz njega ispasti. Što prije usvojite naviku vježbanja, to će vam život biti lakši, zdraviji i sretniji.

2. Pijte puno vode! Barem 8 čaša dnevno. A svako jutro započnite čašom vode u koju ćete dodati jednu žličicu jabučnog octa. Tako ćete pozitivno djelovati na smanjenje masnoća, a ten će vam biti ljepši.

3. Redovito čistite lice! Nikada, ali baš nikada nemojte otići na spavanje bez da temeljito očistite lice. Što više brige u njegu kože uložite u mladosti, to će vam trebati manje novca da jednako njegovano izgledate i u starijim danima.

4. Mijenjajte posteljinu svaka dva tjedna! Osim što će vam biti ugodnije spavati u uvijek svježoj posteljini, brinut ćete i o zdravlju. Ne moramo vas valjda podsjećati na sve one lekcije o higijeni još s početka osnovne, zar ne?

5. Čitajte, čitajte, čitajte! Knjige vas obogaćuju, njima proširujete svoj rječnik i stječete mnoga znanja. Nastojte barem jednom mjesečno pročitati neko klasično djelo.

6. Nabavite bonton! Doslovno! Kupite knjigu o pravilima lijepog ponašanja i detaljno ju proučite. Samo je pitanje vremena kada ćete se naći u društvu i situaciji kada će vaše lijepe manire i kultura doći do izražaja. Nikada ne znate koja će vam vrata otvoriti, no nikako ne možete biti na gubitku.

7. Redovito čistite! Jednom tjedno temeljito pospremite i operite prostor u kojem živite, a barem dvaput godišnje napravite generalku i riješite se svega što vam nepotrebno zauzima prostor. To uključuje i sve krpice u koje ne stanete i koje više nikada nećete odjenuti.

8. Nabavite rokovnik! Jeste li čuli za izreku 'pametan piše, a budala pamti'? Uvijek u blizini imajte rokovnik kako biste mogli zapisati sve svoje obaveze, dogovore, popise za kupovinu... Tako se nikada nećete dovesti u neugodnost zbog toga što ste nešto bitno smetnuli s uma.

9. Uvijek dođite na vrijeme! Bilo da idete na razgovor za posao ili na kavu s prijateljicom, uvijek dođite u dogovoreno vrijeme. Bolje je da krenete i malo ranije i stignete prerano, nego da kasnite. Kašnjenjem pokazujete nedostatak poštovanja prema osobi s kojom se trebate naći. I prema njezinom vremenu.

10. Uvijek koristite zaštitu! Bez obzira jeste li u vezi, ili želite seks za jednu noć, ili spavate s nekim koga znate već godinama, uvijek koristite zaštitu i ponašajte se odgovorno.

Izvor: cosmopolitan