Nakon 19 godina braka supruga mu priznala da je muško

život
... rođena kao muškarac i to mu je krila 19 godina.

Upoznali su se 1993. godine kod njegove sestre gdje je radila kao dadilja. Predstavila se kao Monika i rekla kako je došla iz Indonezije. Bio je tad još u braku, a bivša žena mora da sad "umire od smijeha".

- Moj brak bio je na klimavim nogama u vrijeme dok sam upoznao Moniku. Brzo smo se zaljubili jedno u drugo. Ona je bila vrlo lijepa i ženstvena, vrlo privlačna žena, nije imala nikakvih muških osobina, - prisjetio se Jan i dodao kako ništa nije posumnjao ni tijekom seksa, iako je ona uvijek koristila lubrikant.

Prije nego su se vjenčali pitao je želi li djecu, a ona je rekla kako je ta ideja ne privlači previše. Osjetio je olakšanje jer ni on ih nije želio pošto je već imao dvoje iz ranijih brakova.

Sve vrijeme u braku ona je pila kontracepcijske pilule, ili je barem tako njemu govorila, i kupovala uloške.

- Bila je fantastična žena, uvijek dobra prema mojoj djeci, odlično je kuvala, čistila i peglala, i kako sam onda mogao znati da se rodila kao muškarac, - nastavio je i objasnio kako je shvatio o čemu se radi.

Monika je uvijek voljela noćne izlaske i oskudnu odjeću, koja više otkriva nego pokriva.

"Bubu u uvo" da mu je supruga možda transseksualac ubacio mu je rođak, a nakon toga Jan se povjerio svom sinu koji mu je priznao kako je već ranije čuo glasine da je bila muškarac.

- Nisam više mogao izdržati i jedno večer sam je pitao za to i tek tad mi je napokon priznala kako je rođena kao dječak i da je bila na operaciji spola. Moj svijet se srušio u sekundi. Bio sam užasnut, skoro sam umro od šoka. Rekao sam joj da se iseli, - priča Jan.

Dodao je kako je cijeli slučaj završio na sudu jer Monika nije željela svojevoljno otići. Sud je odlučio kako može ostati da živi u istoj kući s njim, barem neko vrijeme, tako da se susrijeću svaki dan, ali ne razgovaraju, piše Telegraph.