Najvažnije stvari koji treba imati u automobilu kad idete na godišnji odmor

godišnji odmor, stvari, priprema

Ovo je deset stvari koje je poželjno imati u automobilu da bi vožnja bila upravo takva.

1. Sunčane naočale: Vožnja s naočalama je udobnija i sigurnija i zato je dobro da su uvijek nadohvat ruke.

2. Glazba: Ako putujete u inozemstvo, prijeći ćete barem jednu ili dvije državne granice. Da biste izbjegli lokalne radio stanice, unaprijed pripremite omiljenu muziku.
3. Piće: Unaprijed pripremite odgovarajuće piće koje će vam biti u blizini kada je potrebno osvježenje što doprinosi boljoj koncentraciji u vožnji.

4. Novčanik s gotovinom i karticama: Neka uvijek bude uza vas.

5. GPS i/ili zemljovid: GPS uređaj uključite već prije vožnje kako bi dodatno uštedjeli na vremenu putovanja kao i mogućnosti da se krećete krivom rutom.

6. Vrećica za smeće: To je jedna od stvari koja se najčešće zaboravlja, a vrlo je korisna na dugom putu za odlaganje smeća.

7. Komplet prve pomoći: Obavezan je u svakom automobilu; provjerite je li na odgovarajućem mjestu.

8. Fluorescentni prsluk: U većini europskih zemalja pripada obaveznoj opremi u vozilu i ako vam se automobil pokvari, obavezno ga morate obući. Vodite računa o tome da bude na vidljivom mjestu.

9. Fotoaparat i videokamera: Svi smo se našli u situaciji kad smo nešto željeli slikati, a fotoaparat nije bio pri ruci.

10. Rezervni ključevi: Držite ih u džepu. Nećete biti prvi vozač koji je ostavio ključeve u automobilu koji se automatski zaključao.

DNEVNIK.hr