Najsretnija kafana u Hercegovini: Vlasnik udao šest konobarica

udaja, Hercegovina
Ovu kafanu mnogi smatraju najsretnijom jer su se sve konobarice koje su ovdje ikad radile, sretno udale, piše Pressrs.ba.

"Ovu kafanicu otvorio sam prije 16 godina, radi svoje kćerke koja je bila bez posla, i eto opstala je do danas. Sve djevojke koje bi ovdje počele raditi, igrom slučaja, bile su neudane, a nakon nekog vremena pozvale bi me na svadbu, udale se i otišle", rekao je Nešo.

Prva djevojka koje se udala iz Nešine kafane bila je upravo njegova kćerka Olga, a nakon nje uslijedile su Slađana, Milica, Zorica, Maja i posljednja Dragana.

"Kod nas je radilo šest konobarica i sve su se udale. Neke su otišle u Trebinje, neke u Bileću, a ima i onih koje su ostale ovdje u Ljubinju. Kako sam čuo, sve su sretne i zadovoljne i imaju djecu i lijepe brakove. Ako udamo i sadašnju konobaricu, mladu Zoricu, onda ću biti siguran da zaista imam najsretniju kafanu u Hercegovini", priča Nešo kroz smijeh.

Neke od djevojaka već su imale momke kada su počele raditi kod Neše, a neke su svoje buduće muževe upoznale tek kasnije.

"Sve su to bili fini momci koji im nikada nisu dosađivali. Poneki bi navratio, a neki se nisu nikada pojavljivali, da ih ne bi ometali dok rade", kaže Nešo.

Oni koji su pomislili da je ovo klasična kafana u kojoj se radi do sitnih sati, prevarili su se. Nešine radnice radile su samo prvu smjenu od sedam do 15 sati. Imale su svaku nedjelju slobodnu i pravo na godišnji odmor, a pravila ponašanja jasno su se znala.

Od Nešine najmlađe konobarice Zorice ovisi hoće li će ova kafana zadržati epitet najsretnije u Hercegovini. Momka trenutno nema, ali s obzirom na to da je počela raditi u ovoj kafani, ne sumnjamo da će ga uskoro naći.