Najpoznatije ljubavne scene iz hrvatskih filmova!

...prema svojoj partnerici iz kultne romantične drame “Ljubavna priča”, 71-godišnjoj glumici Ali MacGraw.

Glumcu, koji je nedavno napunio 69 godina, ne smeta ni činjenica da je njegova “izabranica” ove godine zakoračila u osmo desetljeće života. Ryan kod Ali ne vidi ni bore ni višak kilograma, no je li i kod naših najpoznatijih filmskih parova, čija je međusobna kemija na velikom platnu prije toliko godina zagolicala maštu publike, ista situacija. Bi li i danas, skoro tri desetljeća kasnije, njihove ljubavne scene bile jednako vatrene?

Oficir s ružom (1987.) Ksenija Pajić i Žarko Laušević

Prije više od dva desetljeća redatelj Dejan Šorak ukazao nam je na sve ljepote Ksenije Pajić u “Oficiru s ružom”. Ljubavni trokut između 28-godišnje Ksenije Pajić, 29-godišnjeg Žarka Lauševića i Ljiljane Matić prikazan je s erotskom profinjenošću inače atipičnom za naše podneblje. Pajić je ulogu aristokratkinje koja se zaljubi u dečka svoje nametnute cimerice odigrala majstorski, a Žarkovo diskretno zavođenje uz Niveu i gola Ksenijina leđa samo je jedan od razloga zašto je većina gledatelja osjetila trnce dok je gledala ova film. Stoga, vjerojatno ni danas ne bi bilo problem ako bi glumci morali ponoviti ovu izvedbu, iako su 23 godine stariji.

Kiklop (1982.) Mira Furlan i Frano Lasić

Uoči Drugog svjetskog rata mladi zagrebački novinar Melkior Tresić, tumači ga tada 27-godišnji Frano Lasić, ljubavnik je udane Enke. Mira Furlan u ulozi Enke snimila je par strastvenih scena s Lasićem, koji u filmu i nije baš zagrijan za nju već je zaljubljen u neuhvatljivu Vivijanu. Svejedno, tadašnja 27-godišnja Mira ostala je zapamćena kao strastvena filmska zavodnica. Skoro tri desetljeća kasnije, možda bi bilo takvo nešto i bilo izvedivo, ali sigurno ne bi jednako dobro izgledalo.

Haloa-praznik kurvi (1988.) Neda Arnerić i Ranko Zidarić

Radnja filma vrti se oko ljubavnog trokuta u kojem mladić, tada 23-godišnji Ranko Zidarić, unosi razdor u brak starijeg muškarca i mlade žene, koju tumači Neda Arnerić. Film je od početka do kraja pun provokativnih erotskih prizora, a u njemu je tada 35-godišnja Arnerić snimila i najslobodnije scene u svojoj karijeri. Zidarić vjerojatno ni sad ne bi imao problema s repriziranjem uloge, no 57-godišnja Neda dosta bi razmišljala prije nego što bi pristala da se ponovno “ogoli” na taj način.

U raljama života (1984.) Gorica Popović i Bata Živojinović

Glavna junakinja serije je službenica gladna ljubavi Štefica Cvek (Vitomira Lončar), a Dunja (Gorica Popović) je režiser televizijske serije o njezinom životu. Njihove priče se paralelno odvijaju i uprkos različitim društvenim sredinama u kojima žive postaju sve sličnije. Kao i Štefica, i lik tada 32-godišnje Popović pada pod “šarm” 51-godišnjeg Bate Živojinovića. Danas, 26 godina kasnije, 77-godišnjem Bati vjerojatno ne bi upalio onaj legendarni govor: “Karat ću te cijelu noć!... Sad ću da te karam. Skidaj se…”

Tko pjeva zlo ne misli (1970.) Mirjana Bohanec i Relja Bašić

Teško da netko može iz jednog od najgledanijih hrvatskih filmova zaboraviti senzualne scene zavođenja slatkorječivog gospodina Fulira upućene udanoj kućanici Ani, koja žudi za nježnim dodirima i strašću. Legendarni glumac Relja Bašić i operna pjevačica Mirjana Bohanec oživjeli su ova dva nesuđena ljubavnika u filmu koji je naslovljen kao ‘ljubavna komedija s pjevanjem’. Budući da je prošlo čak četrdeset godina od kada je ovaj čaroban filmski par zabljesnuo na velikom ekranima, teško je za očekivati da danas odišu jednakom dozom ljepote i mladolikosti. Ono što je sigurno, danas bismo mogli računati na iste ‘gospodske manire’ 80-godišnjeg Relje, kao i na anđeoski glas 71-godišnje Mirjane.

izvor: jutranji list