Na Medicinskom fakultetu se za prolaz na ispitima tražio i seks?

14.10.2012

Za prolazak na ispitima na Medicinskom fakultetu u Zagrebu nije se davao samo novac. Neki su profesori od studentica navodno tražili i seksualne usluge

"Ne znam zašto niti jedna od studentica još uvijek nije odlučila prijaviti profesora zbog traženja seksualnih odnosa u zamjenu za prolaznu ocjenu na ispitu. Vjerojatno je u pitanju sram, što je očito kumovalo i dugogodišnjem neprijavljivanju traženja mita za pozitivne ocjene", kaže izvor Novog lista.

No, čak i kada bi djevojke prijavile profesora koji je tražio seks u zamjenu za prolaznu ocjenu, protiv tog profesora ne bi se mogla podići kaznena prijava zbog koruptivnog kaznenog djela. Naime, pružanje takvih seksualnih usluga ne smatra se davanjem mita.

"Da bi prijava bila napisana za primanje ili davanja mita ipak u pitanju mora biti novac ili neka takva vrsta dara, što intimni odnos nije. No, osumnjičeni profesor mogao bi zasigurno biti prijavljen za zlouporabu svog položaja i ovlasti, a istraga bi se mogla pokrenuti iz zbog ucjene ili čak i iznude", objašnjava odvjetnik Veljko Miljević.

Tagovi: fakultet seks ocjena

loading...