Na fejsu objavio slike i telefone djevojaka s pozivom na seks

A taj student je, nitko drugi do Mate Kožul, Zadranin poznatiji kao prvi Hrvat koji je optužen i osuđen zbog zlouporabe istih tih društvenih mreža, piše Slobodna Dalmacija.

Slobodna podsjeća da je prije točno dva tjedna Općinski sud u Zadru nepravomoćno osudio ovog 27-godišnjeg djelatnika gradske uprave i člana HDZ-a na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Bila je to prva presuda kojom je netko osuđen zbog otvaranja lažnih profila na društvenim mrežama, a optužnica protiv Kožula podignuta je nakon što je istragom utvrđeno kako je na tri lažna profila na "Iskrici", te dva na "Facebooku" objavio puna imena i fotografije te kućne adrese i brojeve mobitela dviju djevojaka, Kožulovih bivših prijateljica.

Slučaj je dosipi na policiju i sud da su nepoznati muškarci počeli nazivati djevoje, tražeći od njih seksualne usluge.

Za vrijeme suđenja Kožul je bio suspendiran sa svog radnog mjesta, a slobodno vrijeme je, čini se, iskoristio kako bi upisao i završio jednogodišnji specijalistički studij Marketinškog menadžmenta na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Kožul je odslušao sva predavanja i nakon dva semestra svojoj mentorici, prof. Tanji Kesić prijavio rad o marketinškim komunikacijama na društvenim mrežama. Iako je nekim profesorima smetalo što je tema Kožulovog rada vezana uz kazneno djelo za koje je osuđen, na kraju je dobio zeleno svijetlo. Njegova mentorica, piše Slobodna Dalmacija, nije htjela ništa komenti