Muškarci više maštaju o seksu

Žene ne uzbuđuje gledanje erotskih fotografija

Netočno. Iako je možda istina da muškarci jače reagiraju na vizualni stimulans, i žene uživaju u gledanju erotskih slika. Njih možda samo ne uzbuđuju one koje se sviđaju muškarcima. Mnoge žene tvrde da ih ne uzbuđuju samo slike heteroseksualnih parova, već i ženski aktovi.

Muškarci više maštaju o seksu nego žene

Točno. Istraživanja su pokazala da muškarci obično maštaju o seksu dvostruko češće od žena. I dok muške fantazije uključuju sirovu tjelesnu akciju, ženske maštarije uključuju romantiku i emocije. Erotska sanjarenja mogu potaknuti strast i u žena i u muškaraca. Naime, žene koje često maštaju ne samo da češće vode ljubav, već im seks pričinja i veći užitak.

Žene lakše postižu orgazam nego muškarci

Točno i netočno. Muškarci općenito brže dostižu vrhunac. Mlađi muškarci mogu dostići orgazam nakon tri minute silovitog vođenja ljubavi, dok ženama obično treba oko trinaest minuta.

Muškarci mogu glumiti orgazam

Točno. Žene ne mogu osjetiti kad potekne mlaz ejakulata u vaginu, a neki muškarci mogu doživjeti orgazam bez ejakuliranja pa je zato jako teško sa sigurnošću znati je li muškarac doživio klimaks. No, zašto bi muškarac odglumio orgazam? Neki muškarci imaju problema s ejakuliranjem. Oni glume vrhunac da bi izbjegli iscrpljujući pokušaj ejakuliranja ili zato jer strahuju da partnerici spolni odnos već postaje bolan. No, ono što muškarci ne mogu glumiti jest erekcija.

Kada je riječ o užitku žene, nije važna veličina penisa

Netočno. Dugo su seksolozi tvrdili kako veličina penisa ne igra ulogu u zadovoljstvu žene. To je bio način umirivanja muškog ega. Jednu može uzbuditi jako obdaren muškarac, dok bi taj isti drugu ženu prestrašio. Ipak, seksualni terapeuti i većina žena slažu se da veličina nije osnovna mjera za dobrog ljubavnika.

Masturbacija umanjuje želju za seksom s partnerom

Netočno. Žene ne postaju ovisne o masturbaciji toliko da bi odbacile seks s partnerom. Što su stariji, muškarci rjeđe masturbiraju. Vrijeme potrebno za ponovnu erekciju nakon orgazma s godinama se povećava, pa mnogi odlučuju ne masturbirati onog dana kada planiraju seks s partnericom.

Izvor: ordinacija.hr