Muškarci probleme rješavaju seksom, a žene?

No, kako se muškarci i žene razlikuju po mnogo čemu, razlikuju se i u načinu rješavanja problema. Međutim muškarci bi trebali pokazati malo više volje za razgovorom, a žene otvorenosti za igrice pod plahtama... I stvar riješena, barem je to zaključak najnovije studije.
Rješenje problema u vezi, prema ovoj formuli, prilično je jednostavno, pa čak i provedivo u život. Međutim istraživanje Centra za savjetovanje u vezama "Relate" zaključilo je da se muškarci i žene u stvarnom životu na različite načine nose s emocionalnim problemima potvđujući tipične stereotipe koji govore da muškarci misle da više seksa može popraviti vezu i unaprijediti odnos, dok se žene usredotočuju na razgovor. Žene, primjerice, razgovorom pokušavaju riješavati problem u nastajanju, dok muškarci čekaju dok se njihova veza toliko raspadne da je jedino rješenje traženje stručne pomoći. A i tada pružaju velik otpor. Ženama je, pak, u teškim situacijama teško zaboraviti na probleme i opustiti se jer ih žele riješiti što prije.

- Muškarac će na savjetovanje otići pod prisilom, a i tada će se buniti. Oni rješenje traže samo kada "brod tone". Jednostavno, oni se prave da problemi ne postoje. Žene će, s druge strane, potražiti pomoć prije nego što se dogodi nešto katastrofično - objašnjavaju psiholozi, te dodaju i da pristup rješavanju nekog vanjskog problema također može biti veliki povod za svađu.

Istraživanje je potvrdilo još jednu poznatu činjenicu, a to je da ih motiviraju jednostavne potrebe, najčešće seksualne prirode, pa i kad pristanu rješavati probleme "ženskim" metodama vjeruju da će kasnije na problemu poraditi i u krevetu, prenosi Daily Mail.