Muška dilema: Kako zaprositi ženu svog života?

Neke smatraju da je trebalo biti mnogo intimnije, zatim da je bilo pretjerano, a jedna trećina misli kako je najveća greška zaprositi bez prstena.

U anketi je sudjelovalo oko 3.000 muškaraca i žena, pa su i muškarci otkrili svoje stavove o ovom dragom događaju. Jedna četvrtina je planirala prosidbu bez ičije pomoći, s tim da je polovica rekla kako nikome nije otkrila detalje prije samog čina.

Dosta muškaraca je odbilo pomoć oko odabira prstena, a 30 posto nikoga nije povelo u kupovinu istog. Oko 18 posto budućih mlada bilo je sigurno da je vjerenik sam izabrao prsten.

Bez obzira na to kakav su dijamant dobile, 96 posto žena je reklo da su oduševljene prstenom ili da je to baš ono što su željele. Broj može biti i manji jer je 40 posto žena samo izabralo prsten, ili su ga ranije zajedno izabrali. Također, pokazalo se kako tradicija i dalje igra bitnu ulogu jer je 6 od 10 odgovora bilo suglasno sa tim da mladoženja prvo traži ruku od nevjestinih roditelja.

Dok je 76 posto muškaraca osjećalo potrebu da klekne na jedno koljeno dok postavlja pitanje, samo 49 posto žena se sa tim slaže. Muškarci i žene su bilo složni u tome na koji način će proširiti vijesti o vjeridbi, naime, 84 posto je prvo zvalo roditelje pa najbolje prijatelje telefonom, e-mailom ili porukom.

Tri četvrtine žena i dvije trećine muškaraca je prvo postavilo vijest na Facebook.

Ono što je malo "ljigavo" je to da je 29 posto muškaraca postavilo i sliku vjereničkog prstena na Facebook. To baš nije muževno.

(B92.net)