Mostarci se rashlađuju na Bunici, Neretvi, Drežnici i bazenima

Bunica
Kada je u pitanju Rekreacioni centar ‘Bunica', kupača je ove godine zabilježen rekordan broj. Naime, Bunica je ove sezone ‘živnula', a posjetioci su godinama čekali da ova lokacija vrati stari sjaj, što je ove godine i učinjeno. Pored napravljenog bazena, betonske brane, tu je i skakaonica od betonskih blokova, pa se sada na Bunici mogu vidjeti skokovi mlađe generacije, ali i onih starijih, koji su prije skakali u hladnu vodu s nekadašnjeg ‘Plavog mosta'.

Tisuće kupača okupira Bunicu tijekom vikenda, ali i ostalim danima tu je nevjerojatan broj ljubitelja ove destinacije. Sada kada se pogleda Bunica, srce se ispuni radošću, jer građani naprosto uživaju u njenim ljepotama, baš kao što je to bilo nekada. Lokaciju su upotpunili i ugostiteljski objekti, koji kupačima svakodnevno nude hladna pića i raznovrsnu hranu. U večernjim satima, na tu se organiziraju večeri vina i gitare, a potpuni ugođaj daje hladni dašak vjetra s Bune i Bunice.

Kupališta na Neretvi i u Drežnici

Poznata plaža Pijesak, smještena ispod Carinskog mosta, i ove godine jedna je od najposjećenijih na rijeci Neretvi. Ta je plaža prije dvije godine zasjala u novom ruhu i tako postala jedno od omiljenih kupališta u gradu na Neretvi. Već godinama brojni kupači dolaze na ovu plažu i pronalaze spas od ljetnih vrućina. Naime, znamo svi koliko Neretva zna biti ledena, ali obzirom na velike vrućine trenutačno je jako ugodna za okupati se.

Podsjetimo kako su mladi iz Vrapčića nedavno uređivali plažu na Neretvi, u mjestu Sutina, pa i tu plažu građani koriste za bijeg od vrućina.

Jedno od atraktivnih kupališta se nalazi i u Drežnici na rijeci Drežanki, koje već godinama privlači kupače. Ova rijeka je toplija i od Bune i Neretve, pa je idealna za one koje nisu ljubitelji ledene vode. Za one koji se požele odmaknuti sa sunca, uz plažu se nalazi ugostiteljski objekt, a tu je i jedan dio plaže u hladovini.

Posjeta bazenima

Spas od svakodnevnih paklenih vrućina veliki broj Mostaraca pronalazi i na gradskom bazenu, a tu su još i bazeni u Blagaju koji su jednako atraktivni kao i ovaj u središtu grada.

Kupačima je na bazenima zajamčena sigurnost u slučaju nemilih situacija, ali i čistoća vode se svaki tjedan provjerava. Bitno je napomenuti da je cijelo područje Gradskog bazena pod videonadzorom.

Cijene ulaznica na gradski bazen su iste kao i svake godine. Cjelodnevna ulaznica za odrasle osobe iznosi 5 maraka, za djecu od 7 do 15 godina je 3 KM, dok mališani ispod sedam godina imaju besplatan ulaz. Pored bazena za odrasle, na ovom mjestu se nalazi i mali bazen za djecu. Dio za mališane nudi i mogućnost korištenja tobogana, ljuljački i klackalica.

Piše: Sanda Peco, [email protected]