Mladoženja koji ne prihvaća 'ne': ovaj Dalmatinac krenuo je po mladu na osebujan način, ali što to nosi u ruci?!

mladoženja
...događaji kada ta karakteristika stanovnika ovih prostora najviše dolazi do izražaja. Ipak, od pustih želja da potrebe gostiju budu zadovoljene, a norme ispoštovane, mladenci se znaju naći u nebranome grožđu, pa čine svakakve ludorije.

Svega smo se nagledali na dalmatinskim pirevima, od propalih bacanja jabuka do dojahivanja na tovarima, dolazaka na traktorima i pucanja iz raznoraznih oružja.

Ali, ovaj mladoženja zbunio je mnoge svojim osebujnim načinom dolaska po mladu. Mnogi su se složili da takav pristup još nisu vidjeli, a još uvijek se ne zna što je momku bilo u glavi, i koja je pozadina priče.

Sretnik je uz mladenkin prozor prislonio skale i uputio se po dragu, ali u ruci je cijelo vrijeme stiskao - sjekiru. Uz otvoren prozor nikome nije jasno što se krije iza ovoga nauma, a ni brojni zbunjeni komentatori nisu ponudili dovoljno dobro opravdanje.

Možda ne prihvaća 'ne' kao odgovor, pa se poljuljanoga samopouzdanja odlučio osigurati, ali ni ta priča 'ne drži vodu'. "Mlada je sto posto s kumom", našalili su se neki, dok ima i onih koji sumnjaju da je zarobljena u nekakvome sanduku te da je mladić zapravo heroj koji spašava dragu.

Na facebook stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca", gdje je fotografija osvanula, brojne su ideje koje bi objasnile ovaj zbunjujući događaj, a komentari samo pristižu. Možda se oglasi i junak na slici, a do tada možemo samo nagađati.

Slobodna Dalmacija