Mlada Sirijka u Slavonskom Brodu rodila kćerkicu, dala joj ime Kroacija

Bebe
Upravo tako je svoju kćer nazvala 30-godišnja Sirijka koja je na svom putu prema Zapadu bila primorana roditi u Hrvatskoj.

Porođaj u slavonskobrodskoj Općoj bolnici je prošao bez komplikacija, a Sirijka je u znak zahvalnosti za gostoprimstvo odlučila kćerku nazvati Kroacija, piše sbplus.hr .

- Trudnica je došla bez pratnje prevoditelja i oko 11 sati je rodila prelijepu curicu, svoje sedmo dijete. Dijete je bilo teško 4130 grama i dugo 54 centimetra. Porođaj je prošao bez komplikacija. Kasnije kada je došao prevoditelj kazala je da je prije malene Kroacije rodila šestero djece, pet dječaka i jednu curicu. Rekla nam je da su prema njoj u Hrvatskoj svi postupali dobro i da zbog toga želi svojoj tek novorođenoj djevojčici dati ime po našoj zemlji, tako za cijeli život zna gdje je rođena - opisali su djelatnici slavonskobrodske rađaone ovaj događaj za sbplus.hr.

Inače, u rađaonici Opće bolnice Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu od studenog prošle godine kada je otvoren Zimski prihvatni centar rođeno je četvero djece migranata. Majka i beba Kroacija su u nedjelju s ostalim članovima obitelji otputovali.

- One bi išle odmah nakon poroda, no mi ih pokušavamo malo zadržati, barem dok dijete ne dobije prvu vakcinu. Razumijemo ih, jer zbog poroda njihove obitelji moraju ostati u Slavonskom Brodu i čekati drugi vlak da bi krenuli dalje prema zapadu gdje planiraju započeti novi život - rekli su u rađaonici.