Mjesto u kome se Ornela Vištica zaljubila na prvi pogled

Ornela Vištica, kotor, boka kotorska
Krivudavim ulicama čuju se mnogobrojni jezici svih djeelova svieta, jer kruzeri koji svakodnevno uplovljavljaju u Bokokotorski zaliv dovode tisuće turista.

Uprkos tome što je zaliv devastiran i što niču katnice, a u starom gradu pojavljuju se moderne terase koje narušavaju izgled grada koji je Unesco uvrstio u svoju baštinu, postoje i ona mjesta koja su zadržala svoj prvobitni izgled.

Jedno od takvih je i mali otok Gospa od Škrpjela koje se nalazi na ulazu u Bokokotorski zaljev preko puta Perasta.

Oduševljena tim gradićem koji je stariji od Kotora i otokom neslućene ljepote lijepa glumica Ornela Vištica koju ste upoznali u seriji „Larin izbor" na svom facebooku je napisala:

- Ima jedno malo mjesto u kojeg sam se zaljubila na prvi pogled kad sam zbog posla morala da boravim u njemu i od tada dođem kad god stignem...Mjesto se zove Perast i nalazi se u Boka kotorskom zalivu. Magično je i čarobno. Na slici se nalazim na ostvu Gospa od Škrpjela, od hridi. Danas kad imate puno površnosti, puno kvantite, tražite kvalitet.Kad imate puno forme i neukusa, onda ste zapravo željni sadržaja, nečeg posebnog i izvornog. Nešto gdje postoje samo kamene kuće, dva mala ostrva i predivni ljudi...


Mjesto koje ima nevjerovatnu priču i povijest.

magazinnina.me