Misteriozna bogatašica: Bogatija je od J. K. Rowling, Adele i britanske kraljice zajedno, a za nju nikad niste čuli

Misteriozna bogatašica: Bogatija je od J. K. Rowling, Adele i britanske kraljice zajedno, a za nju nikad niste čuli
Ona je jedna od najbogatijih Britanki današnjice i napisala je jedan od najvećih hitova za grupu All Saints, ali koliko zapravo znate o Kirsty Bertarelli? Naime, prema najnovijem popisu najbogatijih osoba Velike Britanije Sunday Times Rich List 2018, ona je treća najbogatija žena s Otoka.

Vjerovali ili ne, imovina bivše miss Velike Britanije procjenjuje se na vrtoglavih 9,66 milijardi britanskih funti, što je više nego zajednička imovina J. K. Rowling, Adele i britanske kraljice, piše The Sun.

Danas je 46-godišnja Kirsty koncentrirana na pjevačku karijeru, a 1988. godine pobijedila je na izboru za miss Velike Britanije i završila na drugom mjestu na svjetskom izboru, piše Mirror. No njezin najveći životni san bio je postati pop-zvijezda. 2000. godine Kirsty je bila jedna od autorica singla Black Coffe koji je postao broj jedan na glazbenim ljestvicama u izvedbi djevojaka iz grupe All Saints, nakon čega je izdala tri samostalna albuma.

Britanska milijarderka udana je za švicarskog poduzetnika i filantropa Ernesta Bertarellija, zaljubljenika u jahte i nekadašnjeg vlasnika farmaceutske tvrtke Serono. Danas žive zajedno u Švicarskoj s troje djece, a par je poznat kao jedan od najbogatijih na svijetu. Ipak njihov najluksuzniji dom zasigurno je jahta na kojoj provode većinu vremenu, koju je Kristy poklonila suprugu za 40. rođendan. Cijena poklona bila je prava "sitnica" - čak sto milijuna britanskih funti! To je ujedno i najveća jahta sagrađena u povijesti Velike Britanije.

Kirsty trenutno ima potpisan ugovor s Universal Musicom, objavljuje nove albume i surađuje s drugim glazbenicima, uključujući Ronana Keatinga, Nicka Masona, Simply Red i Robbieja Williamsa.