FOTO  Miss Hercegovine 2015 - Dajana Martić iz Čapljine

Miss Hercegovine

 

Učestvovalo je 13 djevojaka sa čitavog područja Hercegovine. Šest djevojaka je osvojilo lente i pravo na casting Miss Federacije 2015. Miss Hercegovine osvojila je Dajana Martić iz Čapljine, I pratilja je Kristina Sušac, II pratilja je Anamarija Tomić, Miss Šarma Jelena Vasilj, Miss Fotogeničnosti Nevena Dobranić i lentu ABC Fashion Model osvojila je Martina Jurić.
Djevojke su se predstavile u nekoliko izlaza... za jedan od izlaza pobrinuo se brend LTB, zatim izlaz u večernjim haljinama Svjetlane Vuković Cece u čijim kreacijama je bilo i proglašenje.
Program su uveličale modne revije brendova koji se nalaze u Park and Shop-u a to su...multibrend dućan LULU koji je predstavio kolekciju brenda Oltre i US POLO, zatim revija brenda Motivi, kao revija italijanskih čarapa Glamour koji predstavlja jedan od vodećih brendova u svijetu i kod nas.
Za estetsku pripremu djevojaka pobrinula se kozmetika Flormar.
Moramo istaći da je u sklopu izbora Miss Hercegovine organizovana akcija Učini dobro djelo a u suradnji sa Europskim Univerzitetom Brčko Distrikt gdje se u okviru šest fakulteta izučavaju pravne, ekonomske, političke, pedagoške, tehničke i zdravstvene nauke. a treba napomenuti da je prva godina osnovnih studija za redovne studente sa prebivalištem u BiH -BESPLATNA.