Mirna Berend: Jakovčiću, žene lažu kada kažu da im veličina nije bitna

mirna berend

Znala sam da nas bezočno lažu, kradu i prave budalama. Znala sam da im plaće služe za kupovanje šibica. Ali da naši naistaknatuji političari  imaju male pimpeke, e to stvarno nisam znala. Tim podatkom kojim se nitko pametan ne hvali, podičio se najdugovječniji hrvatski župan, predsjednik IDS-a i slobodni performer Ivan Jakovčić.

Sad mi je puno jasnije zašto je na ozbiljan politički skup Kukuriku-koalicije došao u kratkim hlačama. Mogućnost da mu njegov mali pimpek izviri kao anakonda iz jedne od nogavica je svedena na nulu. Da li ostali koalicijski“ kukuriku“ partneri imaju „strašnog petla“ i jesu li obdareniji od Jakovčića za mene će ostati vječna enigma.

Taj debeljuškasti oniži tip pod evidentnim stresom, u zadnje vrijeme priuštio nam je niz ekscesnih heppeninga. Prvo je kupovao sela kao da je lud. Nisi ga mogao zaustaviti. Postao je najveći sakupljač sela u povijesti planete. Svatko nešto voli. Jakovčić starine, a ja piletinu.  Razlika između njegove plaće i vrijednosti sela je svega nekoliko stotina milijuna eura što ni jednoj poreznoj ili financijskoj ustanovi u Hrvatskoj nije sumnjivo. Dok se nije pojavila afera Hypo.

Od tog trenutka svi njegovi javni istupi pokazivali su da je jadan čovjek pod velikim pritiskom. Ne samo što ima malog pišu, nego mora svima priznati jel' se sastao sa nesretno preminulim političarom Haiderom ili nije. I ako je, koliko puta. Jako nezgodno.

Nakon što je taj divan susjedni političar, uzorni suprug i otac nesretno poginuo u jednom od najsigurnijih automobila na svijetu, saznali smo da se torbao sa frendom iz stranke koji je toliko jecao na sprovodu da je bilo  teško nešto skriti. Haider je bio gay i to oženjen, što je jedan od najčešćih primjera pedera i kod nas. Istarski župan bio je kategoričan. Nisam se sastao s njim! Poslije je ispalo da se Jakovčić samo poslužio tako uobičajenim političkim govorom u Hrvatskoj - "negovorenju istine". Našli su se samo dva puta. Tješim se samo da nas Ivan nije brukao i pokazivao svog malog.

Nakon tog povjesnog satanka župan je otvarao izložbu. Ničim izazvan opet je bio u istim hlačicama, ali je ovaj put skinuo i majicu. Rijetko večeram i sva sreća da nisam ništa jela. Jakovčiću, di ti je pamet bila? Ovakve zapuštene trbušaste karikature gleda svaka druga žena doma. A i ne kuži zašto to gledamo u Dnevniku. Ovakvi egzibicionisti koji čupaju dlake po guzici i prave budale od sebe odavno su samo u Red Carpet-u.

Voljeni istarski vođa oduševljen je svoji torzom i naziva ga malvajzijskim mišićima dajući nam svima na znanje da je i latentni alkos. On je čak uvjeren da ovakvim svojim ispadima pokazuje da se politika može voditi i na sasvim jedan drugačiji način. Usporedio se ovaj politički egzemplar čak i s Tomom Gotovcem i podijelio s nama tajnu da mu ovo skidanje nije bilo prvo.

Hodao je on jednom tako Istrom po cičoj zimi gol sa svojim prijateljem kojeg konspirativno zove K. Valjda nije nitko iz Kukuriku- Koalicije. Kaže da su rezultat te lude zabave bila dva smrznuta mala pimpeka. Jedini koji mi sada pada na pamet iz te koalicije, a da je smrznut je Čačić. Njemu se pimpek smanjio zbog straha od Mađara, a ne Austrijanaca. Ovom prilikom izražavam duboko saučešće Jakovčićevoj ženi i Istarskom narodu.

Odoh ja u politiku. Mogu se skidati do mile volje na javnim mjestima, a da po mene nikada ne dođu ljudi u bijelom. I želim od danas da u svakoj imovinskoj kartici političara piše psihijatrijska dijagnoza i veličina pitona. I da, još nešto Jakovčiću. Žene lažu kad kažu da im veličina nije bitna. Đaba ti novci!


Mirna Berend/PortalOko.hr
(foto:RegionalExpress)