Milijuni lajkova kraljevima društvenih mreža

lajkovi

... prvenstvo, a Hrvatska je osvojila naša srca" preplavio je internet.

Osim u sportskom smislu, vatreni su postali i hit na društvenim mrežama.

Vrsaljkov "Lapapa"

Šime Vrsaljko prvo je sve oduševio frizerskim umijećem kad je, pod budnim okom i kamerom Dejana Lovrena, ošišao Matea Kovačića, a zatim genijalnim "Lapapa" videom. U njemu je riječima "Englezići blijedi. Idu kući, ali praznih ruku, laganini" ispratio Engleze doma nakon polufinala - video je postao viralan, a od hrvatskog braniča napravio pravu zvijezdu Instagrama.

Naime, on je profil na toj društvenoj mreži otvorio tek na dan četvrtfinalne utakmice protiv Rusije, a u trenutku pisanju ovog teksta ima 255 tisuća pratitelja. Brojka i dalje vrtoglavo raste, a kad se kaže "vrtoglavo", misli se na gotovo četiri tisuće obožavatelja u manje od sat vremena.

Kapetan u svemu prvi

Predvodnik po broju fanova svakako je Luka Modrić koji ih broji čak 13 milijuna, slijedi ga Ivan Rakitić s 10,7 milijuna i Mateo Kovačić s 4,2 milijuna pratitelja. Važno je naglasiti kako smo, zahvaljujući Instagramu, dobili "presedan" koji prije nismo viđali na velikim prvenstvima.

Naime, zbog videa koji idu uživo, imali smo trenutačan uvid u ono što se događa u svlačionicama, a nogometašima je to izravan kontakt s navijačima - s nama su dijelili trenutke radosti nakon svake utakmice, ali i feštu koja je započela već u autobusu pjesmama "Marica" Daleke obale, "Kome bi šumilo more moje sinje" Mile Hrnića i "Nije u šoldima sve" Bepe Matešića i Mladena Grdovića, koja je postala i neslužbena himna vatrenih u Rusiji jer, tvrde mnogi, donosila im je sreću na svim utakmicama!

Jedan od reprezentativaca koji je prepoznao moć društvenih mreža je i Marcelo Brozović s već legendarnim hashtagom #epicbrozo. Pobjede je slavio u toj pozi, kopirali su ga suigrači, kopirali su ga navijači, njegova je obitelj otvorila kafić imena "Epic Brozo", ima modnu linije odjeće i obuće upravo s ovim emotikonom i natpisom... a sve zahvaljujući šaljivoj proslavi nakon pobjede i objavama na Instagramu.

Večernji list