FOTO  Međimurska i Šibensko-kninska županija odabrale svoje misice

izbor za miss, Hrvatska zemlja
Noć ljepote u Čakovcu

U subotu je na čakovečkim bazenima pod pokroviteljstvom župana Matije Posavca i gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača te pod voditeljskom palicom novinarke Mateje Gošćiej održan izbor za Miss Međimurske županije. Lentu najljepše ponijela je Matja Čičak, prvom pratiljom proglašena je Tajana Vidović, drugom pratiljom Sara Džeferi, a titulu Miss fotogeničnosti osvojila je Marijana Lacković.

Matja Čičak je dvadestogodišnja komercijalistica, aktivno trenira rukomet, bavi se modelingom i obožava uređivanje interijera. Rođena je i odrasla u Varaždinu, a trenutačno živi u Sesvetama i nada se da će uskoro naći posao u struci.

Ljepotice na šibenskoj plaži Banj

Popularni šibenski klub Makari bio je domaćin izbora za Miss Šibensko-kninske županije, a goste su kroz „feštu od ljepote" proveli finalistica The Voicea Ana Opačak i radijski voditelj i novinar Mario Krnić. Titulu Miss Šibensko-kninske županije osvojila je Maja Spahija, lentu prve pratilje ponijela je Marta Malenica, a drugom pratiljom proglašena je Antonija Barišić.

Maja Spahija ima 22 godine, radi kao arhitektonska tehničarka, a istodobno studira na Pravnom fakultetu u Splitu. Lijepa Maja se uz rad i studij stigne baviti i svojim posebnim strastima - pjevanjem i crtanjem, a čim uhvati malo slobodnog vremena, oblači tenisice i trči.

Cijela Hrvatska u znaku izbora za Miss

Županijska natjecanja se nastavljaju diljem Hrvatske pa su slijedeći na redu izbori za Miss Slavonije 23. svibnja u Slavonskom Brodu i za Miss Istarske županije 29. svibnja u Puli.

„Obuhvatili smo regionalnim izborima cijelu zemlju i veliko finale 12. lipnja u hotelu Omorika u Crikvenici biti će prava raglednica hrvatske ljepote. Pripremamo i jedan javni casting na koji će se moći prijaviti i sve one djevojke koje nisu mogle sudjelovati na županijskim natjecanjima, a termin castinga uskoro ćemo objaviti na internetskoj stranici miss.hr." - kažu direktorice izbora za Miss Hrvatske Iva Loparić Kontek i Maja Vračarić Kuljiš.

Fotografije: Nikola Klobučarić i Nino Stojić