Mate Matišić usvojio blizanke pokojnog Krste Papića nakon što mu je preminula i supruga

Mate Matišić , usvajanje, usvajanje djeteta
... Krste Papića, Jadranka Štefanac Papić, zračila nisu bili dovoljni u bitki s opakom bolešću koju je nakon gotovo godinu dana izgubila prošli tjedan.

Iza sebe je ostavila 10-godišnje blizanke Taru i Elu koje su prije dvije godine izgubile i oca.

No, Jadranka Štefanac Papić u svakom je trenu imala na umu budućnost svojih djevojčica, pa se u rujnu, kad se bolest rapidno počela pogoršavati, posljednjim atomima snage pobrinula da im osigura dom i ljubav. Ulogu skrbnika Tari i Eli preuzeli su naš poznati scenarist, dramatičar, glazbenik i skladatelj Mate Matišić i njegova supruga Marija kod kojih djevojčice, kako doznaje Story, žive posljednjih pola godine.

Mate i Marija Matišić djevojčice poznaju od njihova rođenja i puno su vremena provodili s njima, pa će blizanke unatoč nemjerljivom gubitku ipak imati topli dom i ljubav ljudi koji su bili veliki prijatelji njihovih pokojnih roditelja.

Osim što su bili bliski u privatnom životu, Matišića i Krstu Papića veže i vrlo uspješna poslovna suradnja. Naime, Mate je bio scenarist poznatih redateljevih filmova "Život sa stricem", "Priča iz Hrvatske" i "Kad mrtvi zapjevaju". Iako je diplomirao na Pravnom fakultetu, Mate Matišić pisanje je oduvijek stavljao na prvo mjesto, pa tako potpisuje pet dramskih tekstova koji su izvedeni u domaćim kazalištima, kao i čitav niz scenarija za filmove.

Autor je glazbe u svim filmovima Vinka Brešana. Uz djevojčice o kojima će brinuti Mate Matišić otac je troje djece.

PSD