Marko Čolak opjevao Mamića: U Osijeku sudište otvara, ova bagra jugokomunjara

marko čolak, Zdravko Mamić
... i da je iz Hrvatske uistinu svašta izišlo u ovih pola milijarde eura transfera koje je Dinamo ostvario u vremenu Zdravka Mamića.

A predaje kažu da u legendu ulaze samo oni koje guslari opjevaju, bilo da se radi o pozitivcima ili negativcima.

Frano Mikulić Jukić i Marko Čolak ponovno su ujedinili snage i ovog puta opjevali Zdravka Mamića, javlja portal Grude.com. Tako je nakon što je opjevan u numeri DJ Krmka, Mamić opjevan i u guslama.

Sve počinje s dolaskom "Kukuriku koalicije" kada ministar Željko Jovanović najavljuje da će isušiti močvaru, a iza njegovih riječi staje i bivši predsjednik Ivo Josipović. Odjednom se ukazuje svastika na Poljudu, pa Čolak pjeva: Lažu, blate, svastike crtaju, da Hrvatskoj ugled okaljaju... Zatim se dolazi i do Zdravka Mamića, po mnogima, najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa, a u stihu se aludira i na bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana: Krajnji cilj je Zdravko Mamić bio, na njega se sustav okomio... Na zadnje se noge uspinjala, cijela vojska bivših komunjara... KOS-ovaca i Orjunaša i njihovih plaćenih pajdaša, pokrenula ova vražja klika, od državnog glavnog odvjetnika... A posebno na Zdravka Mamića nagrnula hrpa nitkovića, koja hoće da mu se osveti jer mu uspjeh ne mogu podnijeti...

Došlo se i do Dinama, kao i do nogometaša za koje Hrvati vjeruju da će na Svjetskom prvenstvu biti nositelji igre Hrvatske: Pa za sitniš ove sitne duše, na Dinamo, svetinju nam ruše... U Osijeku sudište otvara, ova bagra jugokomunjara... Popljuvaše Zdravka i Zorana, te Lovrena, Luku kapetana, ta sramota nigdje neviđena, na ovom je sudu provođena...

Marko Čolak je za Grude.com prokomentirao kako je došlo do nove pjesme: - Frano Mikulić Jukić i ja sjeli smo na piće i ja ga pitam što misli o tome, kad smo skoro sve aktualne događaje i aktualne osobe u datom trenutku opjevali, je li vrijeme za Mamića, da ga obranimo u pjesmi? Frano je na to odgovorio: - Za dan, dva ti napišem pjesmu. Tako je i bilo, a sve ostalo je povijest. Uživajte u slušanju - kazao nam je Čolak.

Grude.com