Mama zna najbolje: 63 posto parova na razvod je potaknula obitelj

vjenčanje, razvod, obitelj, uticaj, Hrvati, brakovi, brakovi i veze, razvod, razvodi

Istraživanje britanskog odvjetničkog ureda Slater & Gordon, provedeno na nešto više od 2000 razvedenih ljudi, još je jednom potvrdilo kako obitelj ima veliki utjecaj na donošenje važnih životnih odluka pojedinca, a to vrijedi i za odluku o razvodu braka. U 63 posto slučajeva, roditelji te braća i sestre utjecali su na takve odluke, no najveći utjecaj među njima imaju majke.

Gotovo 70 posto ispitanika priznalo je kako su sretni što im je mama, odnosno obitelj pomogla otvoriti oči i istaknuti mane partnera, koje oni nisu vidjeli, jer im je to dalo sasvim drugačiju perspektivu o njihovom braku. 38 posto priznalo je kako je mislilo da je sve u redu s njihovim brakom, dok nisu čuli onu drugu stranu.

Što se tiče obitelji partnera, složili su se kako se njegova obitelj previše miješala u njihov odnos, a 44 posto njih otkrilo je kako se nikad nisu slagali s njima.

"Roditelji, čak i ako se ne žele miješati, vide što nije u redu s brakom njihove djece. Takvo mišljenje definitivno mijenja sve, a ipak su roditelji ti koji žele sve najbolje svojoj djeci", zaključak je istraživača.

Index.hr