Mama, nemoj stavljati moje fotke na Fejs

Facebook, oglas, muškarac žena, Facebook, prijevara, Facebook, društvene mreže, Facebook, roditelji, djeca, špijuniranje, Facebook, profili, prijatelj, Facebook, direktor, seks, virtualni seks, Facebook, neznanac, Facebook, twitter, Facebook, vjenčanje, serija, internet, Hrvatska, prisluškivanje, Facebook, preljuba, Facebook, biser, Facebook, alkohol, droga, ovisnost, društvene mreže, prekidi, Facebook, statusi, navike, objave, Facebook, ubojstvo, ovisnost, internet, laži, upoznavanje, on line upoznavanje, Facebook, izjava, Facebook, profili, skrivanje, Facebook, profil, zaljubljenost, vid, računalo, oči, Facebook, zasićenje, Facebook, prijatelji, mržnja, spoj, internet, Facebook, veza, Facebook, zdravlje, pošast, tipovi, internet, upoznavanje, on line upoznavanje, Facebook, korisnici, priča, status, muškarci, on line, vrste, Široki Brijeg, prevara, internet, društvene mreže, vrijeme, poslovanje, Facebook socijalna mreža, otkriće, varanje, varanje, Facebook, dečko, društvene mreže, bo
No veliko iznenađenje je bio je odgovor većine djece koja ne žele da roditelji pišu o njima ili objavljuju njihove slike.

Ne žele da objavljuju njihove fotke kako spavaju na stražnjem sjedalu auta. Ne žele da pišu o njihovoj frustraciji oko zadaće. Fotografija nakon pobjede u nogometnoj utakmici, možda? Bijesna svađa oko pranja prljave odjeće? Apsolutno nikako.

Djeca koja odrastaju s društvenim mrežama, su još uvijek mala

Mreže poput Facebooka i Instagrama prozor su u život današnjih obitelji. Mnogi, ako ne i svi, novopečeni roditelji objavljuju fotografije svoje tek rođene djece, čak i nekoliko sati nakon rođenja. Neki roditelji otvaraju profile svojoj malodobnoj djeci, često kako bi dijelili fotografije s prijateljima i obitelji. Iako to nekad postaje lov na Insta - slavu, za njihove moderno obučene i začešljane djevojčice i dječake.

Facebook je počeo 2004., tako da prve generacije djece sada pohađaju više razrede osnovne škole. Instagram je pokrenut 2010., a djeca koja su stasala s njima tek kreću u vrtić. Tek se otvara pitanje kako će se djeca nositi s digitalnim otiskom od svojih najranijih dana.

"Kada odrastu, današnja djeca, vidjet će svoj digitalni otisak iz djetinjstva. Mnogi od njih će biti zadovoljni, no neki bi mogli imati problem s time", rekla je Stacey Steinberg, profesorica prava u Centru za djecu i obitelj Sveučilišta na Floridi.
Vršnjaci se izruguju na roditeljske objave

Ova studija pokazuje kako će ta današnja djeca, čije se fotografije pojavljuju na društvenim mrežama od prvih dana života, odrasti u ljude koji žele uspostaviti kontrolu nad svojom digitalnim identitetom.

"Definitivno poznajem ljude čiji roditelji objavljuju stvari koje oni ne žele. Mama od jedne cure iz mog osmog razreda otvorila je YouTube kanal na koji je stavljala snimke nje kako pjeva. Bilo je to u njezinom četvrtom razredu. Kada se to u razredu saznalo, svi su vrištali od smijeha", rekla je Isabella Aijo (15). Te objave iz djetinjstva ostaju ne samo na internetu, nego i u dječjem sjećanju.

izvor:100posto.hr