FOTO/VIDEO  Makarska to ne pamti: Turisti često divljaju, ali ovo još nije viđeno

Makarska to ne pamti: Turisti često divljaju, ali ovo  još nije viđeno
... unajmila je kuću u Zelenki, dijelu grada, te od nje napravila mjesto raskalašenih tuluma.

Pritom su kršili javni red i mir penjući se na krov trokatnice te hodajući po istom stvarajući buku i pokazujući prolaznicima genitalije i gole stražnjice. Sve su to, povrh svega, snimali i snimke objavljivali na društvenim mrežama, piše Slobodna Dalmacija koja je jednu snimku razularenih mladih turista iz Poljske objavila na YouTubeu.

Cijelo susjedstvo digli na noge

"Raspalili su glazbu, techno, i cijelo susjedstvo digli na noge. Ne trebam ni govoriti kako su djeca reagirala na njihovo ponašanje i stalno skidanje", kazao je za Slobodnu Dalmaciju jedan od zgroženih susjeda.

Isti kaže kako je s drugim stanarima Zelenke upozoravao mlade da ne luduju po krovu i da se smire, no ovi bi na to postajali još ‘luđi'.

"Spuštenih bi se hlača hvatali za genitalije, pokazujući nam što misle o našim prosvjedima", kazao je zgroženi susjed.

Slobodna Dalmacija doznaje da je riječ ne o "običnim" turistima već o organizatorima i sudionicima sedmodnevnog izdanja projekta "Shore" koji u Poljskoj imaju na desetke tisuća pratitelja na društvenim mrežama. Svoj su "festival" oglasili i plakatima na kojima stoji da u Makarskoj nude "ludu, turbozabavu", sačinjenu od pjena partija, kupanja i sunčanja uz glazbu DJ-eva te izbora za miss mokre majice.

Policija došla, ali nije utvrdila elemente prekršaja

Na kraju su, nakon pritužbi i prijava susjeda, intervenirali i policajci. No, kada su stigli na mjesto događaja tulum se doimao vrlo pitomo o čemu svjedoči i odgovor Policijske uprave splitsko-dalmatinske na novinarski upit.

"Policijski službenici PP Makarska po zaprimljenoj dojavi upućeni su na mjesto događaja gdje su zatekli vlasnicu kuće i nekoliko državljana Poljske koji su sjedili i razgovarali. Istima je skrenuta pozornost da vode računa o javnom redu i miru, međutim u konkretnom slučaju nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenog djela koji bi zahtijevali daljnje policijsko postupanje", kazali su u PU splitsko-dalmatinskoj.