Majka dobila prijetnje zbog fotografije svojih sinova: Je li ispravno postupila?

majka, prijetnje
...je 10-godišnjeg sina natjerao da za kaznu trči do škole, sličnu je odgojnu metodu odlučila primijeniti i jedna majka iz Kanade.

Ona je na Facebooku objavila fotografiju svojih sinova koji drže karton s natpisom 'Bili smo zločesti i nepristojni prema našem vozaču autobusa. Mama nas je natjerala da hodamo' te je objasnila cijelu situaciju.

- Moji dečki su bili zločesti prema vozaču autobusa te sam jučer dobila poziv iz škole što je bilo kap koja je prelila čašu. Stoga smo jutros hodali sedam kilometara do škole kako bi vidjeli što ih čeka ako budu izbačeni iz autobusa. Sr... su im postala stvarna. Dva sata kasnije su uspjeli - napisala je na Facebooku majka čija je objava odmah privukla pažnju javnosti.

Majka iz Harrow u Ontariju objasnila je kako je stariji sin odmah naučio lekciju, dok je mlađi trebao hodati i idući dan do škole kako bi shvatio što je učinio.

Dok su majci mnogi čestitali na ovoj odgojnoj metodi, bilo je i onih kojima se njezin postupak nije svidio. Priznala je kako je dobila i prijetnje te je sama nazvala Službu za zaštitu djece kako bi objasnila zbog čega se odlučila ovako kazniti djecu.

Socijalna radnica Tina Gatt nije htjela pričati o konkretnom slučaju, ali je kazala kako ne vidi problem u ovakvom 'kažnjavanju' djece jer im život nije bio ugrožen.

No, njoj je sporno objavljivanje fotografije na Facebooku.

- Zbog toga bi se trebali zabrinuti, ne samo kao Služba za zaštitu djece već i kao odrasle osobe jer posramljivanje djece na društvenim mrežama nije dobro - kaže ona te objašnjava kako ih takvo posramljivan je neće 'motivirati da budu bolje osobe'.

VECERNJI LIST