Ljubavni trokut pokrenuo javnu raspravu: Ugovorom 'podijelili' djevojku u koju su zaljubljeni

Naime, Kimani i Mwendwa više su godina bili u vezi s istom djevojkom, ali nisu znali jedan za drugog. No, to se promijenilo, a nakon što su doznali da njihova zajednička ljubav "šara", započela je nemilosrdna borba za njenu ljubav, prenose strani mediji.

Ipak, na kraju su zaključili da njihov rat nema smisla jer "zavodnica" je izjavila da se ne može odlučiti samo za jednog te da ih obojicu želi u svom životu.

Rješenje je bio ugovor u kojem stoji da će odsad dijeliti djevojku u koju su obojica zaljubljeni (čije ime nije objavljeno kako bi se djevojka zaštitila od odmazde nezadovoljnika ovim rješenjem). Zajedno će, ali na smjene, živjeti u njezinoj kući, ravnopravno će snositi troškove odgoja njezino dvoje djece, a isto se odnosi i na djecu koju bi mogla imati s jednim od njih dvojice.

Međutim, ugovor koji je spasio njihov ljubavni trokut, izazvao je pravnu zavrzlamu i postao predmet javne rasprave jer poligamija je u Keniji zakonski dopuštena, ali pravni sustav ne prepoznaje i poliandriju.

Njihov je zadatak dokazati da takva vrsta veze postoji u sredini iz koje dolaze, a tek će onda država dopustiti njihovu neobičnu zajednicu.