Ljubav čini čuda: Supruzi u komi pustio omiljenu pjesmu i ona se probudila

ljubav
Britanka Maria Neal (48), majka četvero djece bila je na rubu smrti nakon što je doživjela moždani udar, a iz umjetne kome ju je vratio suprug puštajući joj njene omiljene pjesme koje su svirale na njihovom vjenčanju javlja Daily Mail.

Liječnici su se već izgubili nadu i obitelji rekli da se pripreme za najgore kad joj je suprug Steve odlučio pustiti pjesme koje su svirale na njihovu vjenčanju. Dogodilo se čudo i Maria je počela micati prste na ruci, prenosi vecernji.hr,

- Satima smo joj pričali, sve smo pokušavali kako bismo je potaknuli na fizičku reakciju. A onda je tata snimio te pjesme na telefon i puštao ih mami dok su mu se suze kotrljale niz lice i padale na njeno. Srce mi se slamalo dok sam ih gledala, ali onda je ona pomaknula ruku, a kroz nekoliko dana počela je klimati glavom - prisjeća se njihova 21-godišnja kći Maria.

Uz zvuke pjesama "Unchained melody" Righteous Brothersa i "If You Don't know me by now" Simply Reda, Maria se polako vraćala u život.

Liječnici su odmah upozorili obitelj kako će oporavak biti spor i neizvjestan, ali ono što je u međuvremenu postigla i sami nazivaju "čudom". Marija samostalno govori, piše i pokreće desnu stranu tijela, dok joj je lijeva još uvijek slabo pokretna pa se nalazi u invalidskim kolicima.