Lijepa Mostarka Tea Bošković: Volim muškarce koji ženu tretiraju kao kraljicu

Tea Bošković, modeling, moda, Tea Bošković, ljepotica, Tea Bošković, Tea Bošković, mostarka, ljepotica, Tea Bošković, mostarka

Napola je Mostarka, a napola Pelješanka. Ima 23 godine, za koje je postigla mnogo toga ne samo zahvaljujući ljepoti, već i inteligenciji. Bila je prva pratilja Miss Universe, proglašena je jednom od najseksi Hrvatica, tražen je model u inozemstvu, a uskoro će postati i magistrica psihologije. Da, ona je lijepa i pametna. Gledali smo je u spotovima za pjesme „Da ti ko čovjek oprostim" Harija Varešanovića, te „Samo da znaš" od „Divljih jagoda". U svakom izgleda fantastično. Nedavno je zbog posla posjetila Sarajevo. Tea je, naime, zaštitno lice novootvorene škole šminkanja, make-up i beauty centra „Kultura ljepote". Kako je protekla ova saradnja, te još mnogo toga pitali smo Teu.

-Zajedno sa izvrsnim timom napravili smo jednu divnu kampanju. Stvarno sam zadovoljna tim projektom. Nerma Ibrulj je stvarno profesionalna, i moram priznati da ima taj posao u šaci. Na mom licu je uz pomoć šminke napravila super transformacije izgleda žene kroz desetljeća. Nadam se da će se kvaliteta njenog rada i ubuduće znati prepoznati. Kao i svaki put kada radim u Sarajevu i sad je atmosfera u studiju bila super, opuštena i jako ugodna, što mi je jako bitno kada radim. Ja sam jako transformativan model, tako da su mi ove transformacije jako lijepo legle.

Tea, i Vi ste prelijepi. Govore li Vam to prolaznici na ulicama? Vjerujem da barem zastanu, zadrže pogled malo duže...

- Hehehe, da, uvijek ima komplimenata na sve strane. I uvijek je lijepo čuti to, pogotovo od žena kad su iskrene. A ko ne voli pohvale?!

Često putujete zbog posla. Koje je prvo mjesto koje posjetite nakon što dođete u Mostar?

- Da, jako puno putujem zbog posla i nije mi to toliko teško, jer volim putovati. Mada, često znam biti iscrpljena nakon putovanja. Prvo mjesto na koje odem je, naravno, moj stan. Tu se odmorim otprilike pola dana i onda idem na jednu dužu kafu s prijateljima, da malo ćaskamo. Moje omiljeno mjesto u gradu je jedan kafić na otvorenom, koji imam savršen pogled na Neretvu. Tu se mogu onako potpuno opustiti i uživati u ljepotama Starog mosta i mog Mostara.

Kako to da ste odrasli na Pelješcu? Po čemu pamtite taj period?

-Da, odrasla sam na Pelješcu, odakle je moja mama, i moram istaći da sam imala prelijepo djetinjstvo. Pelješac je prelijep poluotok, za koji me vežu lijepe uspomene, moj dom i dragi ljudi. Sada jako malo vremena provodim tamo, ali kad god mogu odem posjetiti roditelje koji tamo žive. Pelješac je poseban, to je moje more, moja divljina i mir, mali raj za opuštanje.

Tata Vam je iz Hercegovine. Po čemu ste Vi tipična Hercegovka? Je li tačna ona stara da su žene iz ovog kraja naše zemlje „ljute"?

- Ljute?! Hahaha,neeee! H ercegovke su posebne žene sa čvrstim stavom i karakterom, pa možda zbog toga djeluju ljuto, ali naprotiv. Ispod tog vanjskog izgleda, koji ostavlja dojam strogoće, su ljubazne, nježne i vrlo susretljive žene. Tipična Hercegovka sam po tome što jako volim svoje, tj. sve što je povezano s Hercegovinom nosim u srcu gdje god pođem.

Kad već govorimo o ljubavi, nabrojte mi pet osoba koje najviše volite...

- To su mama Dijana, tata Žarko, sestra Ana, baka Janja, nećak Karlo i moj prvi rođak Andrej. Ipak, najviše na svijetu volim svog malog nećaka, koji je još beba i pokušavam što više vremena izdvojiti i provesti ga s njim. Njegov osmijeh me najvise veseli i opušta, mogu ga promatrati satima. Otkako se on rodio moj život se promijenio. Gdje god da idem, on mi najviše nedostaje. Zaljubljena sam u tu malu bebu i predivan je osjećaj biti tetka. Inače, obožavam malu djecu. Oni su najveće blago ovog svijeta.

Ko se najviše veseli Vašim uspjesima?

-Mislim da se najvise veseli moja mama, koja mi je uvijek bila velika podrška u svemu.

Zašto ste se željeli baviti manekenstvom, modelingom? I kako ste uspjeli u tome?

-To je krenulo sasvim slučajno i, eto, pronašla sam se u tome. Oduvijek sam željela biti glumica, ali put me odveo do posla modela. Iako je ispočetka bilo jako teško uporedo se baviti modelingom i studirati psihologiju, uvijek sam pronalazila način i vrijeme da oboje uspješno održavam.

Ljudima na prvu Vaš posao izgleda lagan. Međutim, šta stoji iza jedne dobre slike? Ima li neka čije snimanje Vas je baš namučilo?

-Da, izgleda jako lagano, ali nije. Često radimo pod vrlo teškim uvjetima, hladnoći ili vrućini. Da, pamtim jedno izuzetno teško snimanje u Antaliji, za reklamu u kojoj je radnja bila takva da sam morala skočiti u hladan otvoreni bazen u trećem mjesecu. To mi nije bilo baš drago, ali eto, takav je posao da sam i to morala odraditi. Naravno, večer nakon toga sam provela pod temperaturom. Često nakon dugotrajnih snimanja znam osjetiti bol u leđima od poziranja, jer kada je tijelo dugo u određenoj pozi nije baš u prirodnom opuštenom položaju, pa se zna dogoditi da nakon cjelodnevnog snimanja stvarno trebam masažu, jer se ukočim. Kao i svaki posao i modeling ima dvije strane, tako da ono sve što se vidi nije ni 20 posto onoga što stoji iza svega toga.

Isplati li se raditi Vaš posao? Šta sve sebi možete priuštiti od ovog posla: stan, auto, školarinu, dizajnersku odjeću, kozmetiku, ljetovanja, zimovanja na elitnim destinacijama...?

-Da, ne bih radila da mi se ne isplati. Inače, sve je to od modela do modela, uspjeh je individualan.

Za život zarađujete od svoje ljepote. Kako je čuvate, njegujete, imate li trenera, da li nutricionista sastavlja Vaš jelovnik, kako Vam je kosa uvijek lijepa, tijelo savršeno izvajano? Kako nemate celulit, a vidjela sam da jedete ćevape (na fotografiji na FB), i to s kajmakom :) ? Baš kao mi, „obične" žene...

- Hahaha, pa da, dogodi se i to da pojedem i ćevape i nešto što je kaloričnije, ali općenito moja svakodnevnica nije baš pretrpana takvom hranom, redovno idem u teretanu, tako da na takav način održavam liniju, a imam i dobru genetiku.

Studirate psihologiju. Zanimljivo. Opterećuju li Vas u svakodnevnici psihološke definicije, analize ličnosti, te zaključci o uzrocima i posljedicama nečijeg ponašanja? Je li teško odoljeti, a ne razmišljati o ljudima i odnosima među njima sa stručnog stanovišta?

- Da, po struci sam psiholog, a ove godine sam upisala i magistarski. Obožavam psihologiju kao nauku i uvijek su me zanimali uzroci ponašanja i razmišljanja ljudi. Često razmišljam i promatram kako funkcioniraju pojedini odnosi među ljudima. Pošto puno putujem promatram i razlike u mentalitetima, ponašanjima pojedinih kultura. Malo je neobično kada radim i kad kažem saradnicima da sam psiholog. Odmah se malo uplaše da ću ih možda „pročitati", procijeniti kao ličnost, ali to nije baš tako jednostavno kako ljudi misle (smijeh). Procjena ličnosti je, zapravo, nešto najteže u psihologiji kao nauci. Ipak, ta nauka je jako primjenjiva u svakodnevnici, pa mi je usput i puno pomogla u mnogo situacija. Svaki dan promatram sve oko sebe i svuda vidim psihologiju. Ona je u svemu. Naprosto je obožavam!

S obzirom na obrazovanje iz pomenute nauke, je li Vam lakše s muškarcima? I je li Vam s njima uopće lako?

-Muškarci su posebne biljke (smijeh). Šalim se. Smatram da je svaki čovjek posebna individua za sebe, i sve zavisi od osobe do osobe, kakav karakter ta osoba ima. Ne mogu baš primijeniti na cjelokupni muški rod neki opis.

Ima li neko poseban u Vašem životu kad je riječ o muškarcima?

- Ima. Ta mala muška beba, moj nećak, koji trenutno ima jednu godinu, previše ga volim...A što se tiče muškarca kao partnera, volim da ostavim privatnost onako, samo za sebe.

Kako želite. Uspješi ste, obrazovani i lijepi. Recite nam barem da li tražite iste kvalitete i kod muškaraca?

- Pa da, dosta sam izbirljiva i na puno stvari gledam. Muškarac koji bi me osvojio mora imati ono „nešto", taj neki presudni faktor. Volim karizmatične i čvrste muškarce, a priča mi igra najznačajniju ulogu. Također, volim muškarce koji poštuju ženu i drže do nje kao do kraljice.

Tea, koji je Vaš sljedeći veliki poslovni poduhvat? Za koju agenciju radite i imate li dogovorene neke nove angažmane za narednu godinu? Čije plakate, spotove, kampanje...ćete krasiti?

-Imam neke dogovorene poslove nakon Nove godine, ali o tom potom. Jako sam opuštena u poslu i sve samo dolazi od sebe, tako da se puno ne opterećujem. 2014. godina mi je bila odlična u poslovnom smislu, nadam se da će i 2015. biti bar upola toliko uspješna. Inače sam poznata po tome da ne volim previše iznositi detalje o nekim poslovnim planovima, tek kada ih ispunim onda mogu pričati o njima.

Preneseno u izvornom obliku sa portala: azramag.ba