Lijepa mostarka Maja Zećo glumi u novoj seriji FTV-a

Maja Zećo, serija
Japa i Sipa, glavni junaci istoimene serije su zapravo akcioni junaci, tako zamišljeni u priči Aleša Kurta i Amara Ćesića. Na veoma satiričan i duhovit način oni prolaze kroz različite avanture tranzicijskog svijeta. 

Uvijek mi je bila želja da snimam nešto što ima veze sa kung-fuom i svim onim filmovima iz sedamdesetih, koji su obilježili moje djetinstvo, a ovo u isto vrijeme ima veze i sa stripom, specijalno Alanom Fordom, kaže Kurt, prenosi FTV. 

Glavne junake tumače neprofesionalni glumci Josip Japa i Zijad Sipović, a taj veliki zadatak redatelj je povjerio njima vjerujući da su oni idealan izbor. Ustvari, na neki način igraju sami sebe. 

Mislim da je i kao parodija i kao satira dosta originalno za našu televiziju. Nisam ništa tako radio dosad i mislim da će biti drugačije, objašnjava Kurt. 

Svojim radom na uspjehu serije doprinijet će i direktor fotografije Hakija Topić. Scenografiju i kostime radi grupa Šiju, dok muziku komponuje Dušan Vranić, član tria Darka Rundeka. Sve ovo doprinijet će da se serija Japa i Sipa dopadne gledaocima koji će prvu epizodu moći pogledati na našem programu u ožujku sljedeće godine.