Lana ima tek 18, a popravlja aute, vozi kamione, bagere i - zarađuje

kamion, djevojka

Osamnaestogodišnja Lana Tatić iz Kozarske Dubice, za razliku od svojih vršnjakinja, nema vremena za izlaske i provod. Ona zarađuje novac radeći kao automehaničarka, vozi kamione, radi s bagerom, radi zidarske poslove i tako zarađuje sebi za život jer ne želi biti, kako kaže, na teretu svojih roditelja, piše Dnevnick.com.

Počela s kiperom

- Ponosno mogu reći da imam 18 godina i da sam naučila dosta stvari u životu. Zapravo, to je od malih nogu tako, ja se nikad nisam igrala lutkama, uvijek sam imala kamiončiće, autiće i, eto, danas sam tu gdje jesam. Počela sam s kiperom, kamionom kad sam imala sedam godina, tada sam prvi put sjela za upravljač. Sad sam prešla na šlepere i cisternu vozim uz tatu - priča Lana za portal Dnevnick.com. Lanin radni dan počinje u 8 ujutro. Po dolasku na posao u servis automobil je već čeka na dizalici. Ni jedan posao joj, kaže, ne pada teško.

- Dosta sam imala situacija kada su ljudi došli i kad su vidjeli mene u radionici kao žensko i uvijek su bila ta pitanja: otkud ja tu, volim li ja to, znam li. Ali, opet na kraju su bili zadovoljni - priča Lana. Cilj joj je, kaže, da sama zarađuje novac. Ne želi tražiti pomoć od svojih roditelja jer se osjeća jakom i snažnom.

- Ja ne dijelim poslove na muške i ženske. Ja i perem suđe, radim sve kućanske poslove te vozim kamion i bager, radim s tim i popravljam aute i ništa mi nije teško - dodaje Lana.

Slijedite svoje snove

Lana svojim vršnjacima poručuje da slijede svoje snove i da ne odustaju od onoga što vole i da se malo trgnu i počnu raditi jer mnogo je, kaže, ljepši osjećaj kada imate svoj novac i kad zarađujete sami za sebe.•