Kupio ženu za 20 000 kn na internetu, kad je vidio kako stvarno izgleda - SRUŠIO SE OD ŠOKA!

udaja
...vijesti.me i ispričalo svoje iskustvo kojim žele upozoriti da se slično ne dogodi i drugima. U namjeri da se ožene nevjestama iz Albanije, posrednicima su ostavili svu ušteđevinu, no svadbe nije bilo, djevojke su dale petama vjetra, a posrednici netragom nestali.

Žrtve prijevare zbog srama ne navode svoja imena, a iz istog razloga, između ostalog, prijevare nisu prijavili policiji.

Prvi je ženik namjeravao oženiti djevojku iz Skadra, potaknut iskustvima svojih prijatelja i susjeda koji su također oženjeni Albankama.

‘Pokazale su se kao dobre žene, majke i domaćice. Naše žene neće na selo, pa sam odlučio da i ja dovedem Albanku. A za to treba ‘posrednik', netko tko zna njihove prilike i tko jamči za vas i prevodi. Tako sam došao do čovjeka iz Andrijevice za kojeg su mi rekli da se tim poslom uspješno bavi godinama', priča.

Tom je čovjeku najprije dao 2500 eura od traženih tri tisuće. Ostatak mu je trebao dati kad ga ovaj upozna s nevjestom. Odabrao je djevojku koja mu se na fotografiji najviše svidjela, no kad su stigli u kuću te obitelji, ona je u tom trenutku bila u posjetu rođacima pa su mu ponudili drugu nevjestu. No ona mu, kaže, nije odgovarala - bila je starija nego što je očekivao i s hendikepom, pa je dogovorio da će se vratiti za dva tjedna u nadi da ipak upozna prvu djevojku s fotografije. Nedugo zatim, posrednik koji je uzeo njegov novac, poručio mu je da se obitelj predomislila jer su se uvrijedili i da je novac kod njih, a posrednik je onda tražio još novca kako bi mu ponudio neku drugu nevjestu. U cijeloj je situaciji povjerenje narušeno pa ‘posao' nije nastavljen.

Platio 10.000 eura, a još se nije oženio

I drugi muškarac priča kako je bio žrtva prijevare. Nije se oženio ni nakon što je platio čak deset tisuća eura.

‘Najmanje osam puta sam putovao do Albanije. Sada mi se čini da je to uhodani lanac prijevare u kojem sudjeluju i naši ljudi i Albanci. Zarađuju na tuđoj nevolji, bog ih kaznio', ispričao je ovaj nesuđeni mladoženja.

Za prvu je mladenku platio tri tisuće eura. Otišao je u njezinu kuću upoznati se i zaprositi ju, a i njezina je obitelj dolazila kod njega i sve se činilo u redu. Kad ju je konačno doveo kući, pobjegla je nakon 17 dana. Shvatio je da je prevaren kad je čuo za neke agencije kojima se plaća dio novca za djevojke koje se navodno udaju, a zatim pobjegnu.

Nevjeste netragom nestale

To ga nije obeshrabrilo pa je pokušao još jednom. Tada je za djevojku platio dvije tisuće eura, no i ona je pobjegla.

‘Kada smo stigli na albansku granicu rekla je da se mora vratiti kako bi se pozdravila s ocem i bratom, a da je mi tu čekamo. Noć se spuštala i bojali smo se da nas netko ne napadne pa smo se vratili u Crnu Goru', ispričao je.

Jedan je muškarac, također žrtva ovakve prijevare, ispričao kako je razmišljao i da sve prijavi policiji, ali prijatelji su ga upozorili da bi zbog toga i sam mogao kazneno odgovarati zbog trgovine bijelim robljem. Njemu je mladenka pobjegla iz restorana u koji su stali putem kući, a posrednik kojem je dao svu ušteđevinu, više mu se nikad nije javio na telefon.

Svi muškarci koji su ovako prošli sada upozoravaju na ovakve situacije kako i drugi ne bi nasjeli.

Net.hr