Krije li se iza oglasa za masažu u BiH seksualna ponuda?!

sex, oglas, masaža, seks
Sve besplatno

Jednima simpatično, smiješno, drugima poduzetno, trećima sumnjivo.

U želji da saznamo radi li se o pravoj masaži ili je u pitanju nešto drugo, pozvali smo jedan od brojeva. Muškarac s druge strane veze susretljivo nam je objasnio da su u "ponudi" sve vrste masaža, i to besplatno!

- Zavisi kakva vas masaža zanima. Sve je po vašoj želji. Besplatan je i dolazak na kućnu adresu i cjelokupni tretman - kazao je on.

Na naše pitanje kakva je procedura sastajanja, "maser" je odgovorio da je jedini uvjet da klijentica živi u Sarajevu.

- U oglasu jasno piše da je sve besplatno. Naravno, uvjet je da ste iz Sarajeva. Dajte mi svoju adresu, lako ćemo se i naći i dogovoriti - dodao je on.

Kako je u oglasima sve više ovakvih ponuda, zapitali smo se je li sve slučajnost, pa smo pozvali još nekoliko brojeva. Zanimljivo, i ostale "masaže" bile su "besplatne uz potpunu diskreciju i isključivo za dame".

Feng šui raspored

Jedan od "masera" otišao je korak dalje, pa je ponudio i ugodan ambijent s feng šui rasporedom.

- Totalna relaksacija uz kineski ambijent privlačenja ljubavi. Opuštena atmosfera uz zagarantiranu diskreciju - kazao je jedan od njih.

Nameće se pitanje šta se sve krije iza naizgled bezazlenih oglasa. Jesu li druga rješenja izlaza iz besparice ili je u pitanju oblik prostitucije, ostavit ćemo nadležnima. Sve u svemu, opreza nikad dosta.

Naš je savjet da prije nego što pozovete oglase ovog tipa, još jednom dobro razmislite.

Žrtve moraju prijaviti policiji

Prema riječima Irfana Nefića, glasnogovornika MUP-a KS, u ovakvim slučajevima potrebna je istraga. Onaj ko je oštećen, slučaj mora prijaviti policiji.

- Procedura je takva da se ništa ne može prerano zaključivati. Slučaj treba prijaviti. Posebno ako je osoba koja je pozvala "privatnog masera" postala njegova žrtva. Nakon istrage utvrdi se čija je nadležnost, naša ili SIPA-ina - kazao je Nefić.

Dnevni avaz