Kosu nije prala šamponom više od godinu dana, evo što se dogodilo!

kosa, šampon, šampon za kosu, pranje
Kayleigh Thomas prije više od godinu dana prestala je prati kosu šamponom. - Koristila sam skupe šampone za kosu, prala je svakih tri dana a iako sam potrošila puno novaca i vremena kosa bi mi uvijek bila masna. Onda bih koristila šampon za suho pranje, a na kraju sam kosu većinom vezala u rep jer se nisam htjela time zamarati.

Nakon što sam saznala da u šamponu postoje sulfati shvatila sam da trebam promjenu - ispričala je Kayleigh za Marie Clarie. Probala je organske šampone, ali nisu pomogli. Naišla je na članaka blogerice koja dvije godine nije prala kosu šamponom, a kosa joj je izgledala izvrsno.

- Istražila sam sve opcije i počela. Iako će vam kosa na početku izgledala jako prljavo ili masno, ona zapravo prolazi kroz period prilagodbe. Glinom sam iščeščljavala prljavštinu iz kose - ispričala je. Odlučila je koristiti prah mješavine trava, a najvažnije joj je da sredstvo za čišćenje u sebi ne sadrži kemikalije.

Otkako kosu ne pere šamponom, kosa izgleda bujniije, brže raste, a dobila je na volumenu i debljini. Jedini dan kad je odlučila koristiti stare proizvode bio je za njezino vjenčanje. - Mislim da mi je dozvoljen barem jedan cheat day - zaključuje Kayleigh.

vecernji list

 

 

a