Kondomi budućnosti: Bit će tanki kao dlaka, ali neprobojniji i sigurniji nego ikad

kondomi
Bez obzira koliko će biti tanki, australski su znanstvenici uvjereni kako će ovi kondomi budućnosti biti izdržljiviji od svega što smo imali do sada prilike vidjeti.

Toliko traženu supstancu za izradu otpornog i čvrstog lateksa pogodnog za dizajn ovakvih prezervativa, pronašli su u običnoj divljoj travi koja raste u polupustinjskim predjelima Australije.

Čudesnoj biljci kojoj možemo zahvaliti što će buduće generacije imati priliku prakticirati još sigurniji seks od ovog današnjeg, ime je spinifex. Piše Danas.hr.

"Odlična stvar u nanoceluloznom ekstraktu iz ove biljke jest što je fleksibilan, pa iz nje možemo načiniti snažniju, ali tanju membranu. Ukratko, to vam je kao da ste pronašli Sveti Gral u proizvodnji gume", rekao je profesor Sveučilišta u Queenslandu Darren Martin.

Prema njegovim riječima, spinifex je domorodačko stanovništvo koristilo kao prirodno ljepilo. Uvjeren je kako će, zahvaljujući ovoj biljci, uspjeti proizvesti kondome koji su 30 posto tanji, a ipak odgovaraju svim dosadašnjim standardima.

"Prošle smo godine uspjeli stanjiti materijal za proizvodnju prezervativa do 45 mikrona, što je, otprilike debljina jedne vlati kose, s vaše glave", rekao je Martin.

Zahvaljujući specifičnom svojstvu koje ima spinifex, proces proizvodnje prezervativa će biti i znatno jeftiniji. Kada je u pitanju proiozvodnja prezervativa, nastojanja da ih se učini tanjima rezultirala su nizom novih proizvoda, a jedan od najinovativnijih je svakako onaj grupe tinejdžera koji su osmislili prezervativ što mijenja boju, kada dođe u kontakt sa spolno prenosivim bolestima.