Koliko bivših je previše?

Sudeći prema odgovoru polovice ispitanica i 46 posto muškaraca, idealan broj partnera je deset, ni manje ni više.
S druge strane, 36 posto ispitanica i 42 posto ispitanika bilo bi najsretnije da osoba njihovog života ima nešto manje ljubavnog iskustva.

Također postoje i oni koji preferiraju iskusnije osobe - tako 11 posto pripadnica nježnijeg spola i deset posto muškaraca priželjkuje osobu koja je imala između deset i 30 partnera, dok samo tri posto ispitanika traži osobu koja je imala više od 30 "veza".

Sličnim su se pitanjem pozabavili istraživači Sveučilišta Indiana koji su ponudili rješenje za dilemu s koliko biste partnera trebali biti prije no što se odlučite skrasiti. "Suočeni s ovom dilemom, najbolja strategija za odabir bračnog partnera je izlaziti s dovoljno ljudi kako biste ustanovili osnovne standarde, a zatim se skrasiti sa sljedećom osobom koju sretnete koja premaši ljestvicu", objasnio je Peter Todd, voditelj studije. Prema njegovoj formuli to je partner broj 12!

Prema njemu, ako ste izlazili s više od 12 osoba, tada ste vjerojatno preizbirljivi, no ako vaša "kolekcija" sadrži manji broj partnera, a niste još upoznali onog pravog, tada slobodno tražite još malo.