Kolekcija TRIANGULUM hercegovačkih mladih dizajnerica Patricie Prskalo i Francesce Valentine Sabljić

NIVEA BH, Nivea BH Fashion Week Sarajevo, Patricia Prskalo, Valentina Sabljić
..."Perwoll New Generation 2016", koji organizira Udruženje manekena i modnih kreatora BiH, u izvršnoj produkciji Abc Models Mgmt, s ciljem očuvanja i razvijanja struke modnog i tekstilnog dizajna u BiH.

Upravo na tom takmičenju imat ćemo priliku da pogledamo zajedničku kolekciju Patricie Prskalo iz Čitluka i Francesce Valentine Sabljić iz Ljubuškog. One dolaze iz Visoke škole „Logos" Mostar, a na pitanje otkud ideja o saradnji kažu :

„Zajednička suradnja nam se učinila kao bolja opcija zbog toga što smo spojile dva kreativna uma i došle do puno boljeg riješenja jer smo gledale iz više od jedne perspektive „

Njihova kolekcija nastala je na osnovu teme „budućnost" a koju poruku ona šalje ?

„Kao sama tema budućnosti koja je sama po sebi nejasna točnije ne možemo predočiti što nas zapravo čeka u budućnosti. Mišljenje nam je da je budućnost misteriozna zbog toga sto ne znamo sto očekujemo u budućnosti. Mogu samo reći da se kolekcija zoveTRIANGULUM, dominira simbol trokuta, crni skaj predstavlja svemir i tamu".

U samom procesu nastanka kolekcije susrećemo se sa svakakvim situacijama, kako su se to one složile i koji dio nastanka im je najdraži ?

„Od ideje pa sve do realizacije kolekcije slagale smo se u svakom aspektu, poticale jedna drugu i dopunjavale. Najdraži dio kolekcije je bilo gledanje kako dio naše mašte zapravo postaje stvarnost".

Kolekcija Patricie Prskalo i Francesce Valentine Sabljić biti će predstavljena na platformi „Perwoll New Generation 2016" na dan 04.04.2016 godine na novoj lokaciji Zemaljski Muzej Sarajevo.

Pobjednik, točnije, nositelj treće "Perwoll New Generation 2016" titule dobiva 1000 eura.

Inače 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo će se održati od 02.04.-05.04. 2016 na dvije različite lokacije Porsche Sarajevo salon Audi i Zemaljski Muzej Sarajevo.

Podsjećamo da je Abc Models Mgmt, u toku 2015 godine dobitnik međunarodnog priznanja poboljšanja kvalitete kulture u zlatnoj kategoriji za doprinos razvoja BH modne scene i međunarodne nagrade za kvalitet kao najbolje model management agencije u Bosni i Hercegovini i Istočnoj Evropi.