Kojih se pogrešaka na prvom spoju najviše bojimo

Izgledate li privlačno?

Muškarcima itekako važno kako žena izgleda, a znaju da je i njoj važno da na prvom sastanku ostavi sjajan dojam i bude atraktivna. No, podsjeća da žene vrlo često zaboravljaju da se taj izgled kroz druženje mijenja. Dok se žene kod kuće gledaju u ogledalo, namještaju frizuru i nanose šminku, imaju zabrinut izraz lica hoće li to biti dovoljno dobro. Ne razmišljaju o tome da pred muškarcem mijenjaju različite izraze lica - smiju se, čude ili unesu u razgovor o nekoj temi. Zaključak je da u svim tim trenucima izgledaju bolje nego dok mrgodno gledaju svoja lica u ogledalu i spremaju se za izlazak.

O čemu ćete razgovarati?

Zabrinuti ste da će on odjednom početi komentirati recesiju, loše stanje dionica ili najnoviju izložbu o kojoj ne znate apsolutno ništa? I u kojem će smjeru onda otići razgovor i kakav ćete dojam ostaviti? Ako vas neke teme ne zanimaju, to nije vaša krivica. Nitko ne očekuje da znate sve o svakoj temi. Osim toga, ako vas zanima, dajte mu do znanja i bit će mu drago da vam može ispričati nešto novo i zanimljivo. Najveća greška je ako samo kimate glavom dok u sebi mislite da večer ne može biti dosadnija. Tada on ne zna da bi trebao pronaći neku drugu temu za razgovor koju, uostalom, možete i vi sami predložiti. Niste ukras, već osoba koja sigurno ima mišljenje o mnogim drugim stvarima.

Samopouzdanje

Strah da ćete razbiti čašu, reći kakvu glupost ili posrnuti pred punim restoranom u novim štiklama sasvim je opravdan, a za sve je kriv nedostatak samopouzdanja koje uzrokuje probleme i muškarcima i ženama. Treba razlikovati nedostatak samopouzdanja i sitne pogreške. Prihvatite male nesavršenosti i ako se baš i dogodi najgore, uzdignute glave i s osmijehom na licu nastavite dalje. Morate vjerovati u sebe.

Neiskusni ste?

Ako ste bili u dugogodišnjoj vezi ili ste se tek razveli, normalno je da ste zabrinuti imate li dovoljno iskustva i koliko su se stvari u svijetu izlazaka promijenile. Nemojte previše brinuti jer osnove su uvijek iste, a najgora stvar koja vam se može dogoditi jest da se ispričate jer više nemate iskustva u izlaženju kao nekada.

Obično najbolji spojevi kada se nijedna strana ne povodi nekim društvenim pravilima pa vam u tom slučaju može biti lakše jer ćete se voditi svojom intuicijom.

Neplanirane nezgode

Nije da inače planiramo nezgode na prvom spoju, ali dok vrtimo u glavi eventualne crne scenarije, nikada nam ne padne na pamet ono što se dogodi u stvarnosti. Komadići hrane zapeli za zube, proliveno crno vino na bijeloj košulji ili loš zadah stvari su koje možete spriječiti dobrim odabirom. Ukoliko ste zabrinuti da će se upravo vama dogoditi takav gaf, probajte planirati večer tako da ne pijete crno vino ili grickate kiflice s makom.

Uostalom, osoba koja zamjera ovakve male sitnice nije ni vrijedna idućeg izlaska.

izvor: tportal.hr