Koji ste tip udavače?

Američki obiteljski terapeuti utvrdili su da se sve neudate djevojke mogu svrstati u pet skupina. Otkrijte kojem tipu vi pripadate.

Problem žena 21. stoljeća leži u tome što one vjeruju da u svijetu postoji savršen muškarac koga će pronaći samo ako ga neprestano budu tražile. Nikada im ne pada na pamet da je onaj koga imaju kraj sebe najbolje što se može naći. Zato stalno proviruju iza ćoška, ​​uvjerene da ih baš tamo čeka samo njihov gospodin Pravi. Da bi pomogli ženama da izbjegnu ovaj scenarij, američki obiteljski terapeuti su identificirali pet novih tipova udavača 21. stoljeća. To vam može poslužiti kao putokaz kako izvući maksimalnu korist iz svog solo statusa.

PROFESIONALNA USAMLJENICA

PROFIL OSOBNOSTI: Čim okončate jednu vezu, odmah se počnete ponašati u stilu "sama sam i time se dičim". Stalno pričate o tome kako je život neudanih dama sjajan, dok su udate, kao po nekom nepisanom pravilu, vječito nesretne.
ČESTO KAŽETE: Više mi neće trebati ove tange, kupujem pamučne gaćice!
RIJETKO KAŽETE: Čestitajte mi, sama sam punih godinu dana!
ŠTO KAŽU PSIHOLOZI: Vi ste dovoljno pametni da shvatite da muškarci ne bi trebali biti vaš centar svijeta, ali ipak želite imati jednog kraj sebe. Volite da vas drugi vide kao neovisnu ženu, ali netremice vrebate podobnog kandidata za svog "vječnog partnera". Crpite samopoštovanje iz svake veze.

SAVJET PLUS
Uložite što više truda i vremena u druge aspekte svog života. Ako pored sebe uvijek imate muškarca, mnogo propuštate u istraživanju vlastite osobnosti. Pokušajte ostvariti ležernu vezu umjesto što se svim srcem i tijelom bacate u svaki ljubavni odnos. Kada se počnete viđati s novim muškarcem, postavite si rok od četiri tjedna tijekom kojeg će riječ "stalna veza" biti izbačena iz vašeg rječnika.

NEPROBIRLJIVA OČAJNICA

PROFIL OSOBNOSTI: Večer bez muškarca je za vas kao Nova godina bez šampanjca. Nikada ne napuštate noćni klub rano za slučaj da se "gospodin Pravi" ili makar "gospodin Potpuno Pogrešni" pojavi u posljednji čas.
ČESTO KAŽETE: Još samo pet minuta, mislim da sam ga upecala.
RIJETKO KAŽETE: Večeras je kod mene ženski party.
ŠTO KAŽU PSIHOLIZI: Imate manjak samopouzdanja. Ne osjećate se dobro u vlastitom društvu zbog toga što ste stalno nesretni i nezadovoljni sobom. Osjećate se prazno i ​​tražite muškarca da popuni tu emocionalnu prazninu. Ali, muškarci umiju na kilometar nanjušizi vaš očaj, pa vas iskorištavaju i tako vas čine još ranjivijom.

SAVJET PLUS
Prestanite loviti muškarce tako da se jednom tjedno bavite nečim u čemu oni ne sudjeluju. Napravite pakt s najboljom prijateljicom, obvežite je da vas odvede s tuluma sat vremena prije kraja da ne biste ostali sakupljati "otpad". Nikad ne prihvaćajte vezu na prvom sastanku. Obratite pozornost na neprobirljive očajnice oko sebe da biste s distance uvidjeli koliko takvo ponašanje ne zaslužuje truda.

VJEČITO NEZADOVOLJNA

PROFIL OSOBNOSTI: Vi možda imate stalnog partnera, ali sve vrijeme motrite da li će naići neka bolja prilika. Nikada niste zadovoljni onim što imate, i ne ustručavate se tražiti "kruha preko pogače".
ČESTO KAŽETE: Moj dečko me ne razumije.
RIJETKO KAŽETE: Toliko sam sretna što sam s Ivanom, Krešom, Enverom...
ŠTO KAŽU PSIHOLOZI: Ne znate uživati ​​u trenutku, već neprestano maštate o svjetlijoj budućnosti. Vaše nezadovoljstvo je uvjetovano niskim pragom tolerancije za svakodnevne, obične stvari u vezi. Obožavate romantiku, ali ne znate raspiri strasti. Čim pronađete novog partnera, počet ćete vrebati sljedećeg.

SAVJET PLUS
Napravite popis svih pozitivnih aspekata vaše veze i zakačite ga na vidno mjesto u stanu. Isprobajte novu seksi tehniku ​​s partnerom jednom-dvaput mjesečno. Nagovjestite mu da biste voljeli malo romantike, a on će uvijek biti voljan slijediti vas samo ako ga povedete. Kad počnete sanjarite o drugom, idealnom muškarcu, sjetite se da ćete morati prati i njegove prljave čarape.

UDATA USAMLJENICA

PROFIL OSOBNOSTI: I kada ste u sretnoj vezi, vi naprosto ignorirate tu činjenicu. Mada volite svog partnera, ponašate se kao slobodna djevojka. Izlazite bez njega zanosno obučeni i flertuje s drugima.
ČESTO KAŽETE: Ne čekaj me.
RIJETKO KAŽETE: U subotu navečer? Neću moći, pošto je to naše intimno večer kod kuće.
ŠTO KAŽU PSIHOLOZI: Vi crpite samopoštovanje iz pozornosti koju vam poklanjaju muškarci. Stalno su vam potrebni novi obožavatelji. Uzbuđuje vas i rizik, a to je opasna kombinacija pošto prenaglašeno flertanje vodi u tuđi krevet. Htjeli biste imati sigurnost kod kuće, a uzbuđenje vani. Tek kada izgubite muškarca, shvaćate što ste imali.

SAVJET PLUS
Biste li trpjeli da se vaš partner tako ponaša? Pozovite ga da povremeno izađete na neko novo, uzbudljivo mjesto. Igrajte različite uloge: neka se on pretvara da vas ne poznaje, a vi ga zavedite seksi flertanjem. Dogovorite se da oboje flertujete s nepoznatim ljudima, to vam možda i pojača uzbuđenje.

PRAVA USIDJELICA

PROFIL OSOBNOSTI: Živite s mačkama. Uvjereni ste da muškarci samo donose nevolje. Vi mislite da ste sami sebi dovoljni. Ali tvrdite da vam takav život odgovara. Što se tu još ima za dodati?
ČESTO KAŽETE: Ne večeras. Moram četkati moje mace dok gledam seriju.
RIJETKO KAŽETE: Dođi kod mene da vodimo ljubav.
ŠTO KAŽU PSIHOLOZI: Zaista uživate ​​samo kada ste sami. Ukoliko vam se muškarac udvara, odmah pomislite "zašto se gnjavim". Zaboravili ste kako se održava jedna veza i vjerojatno ste duboko potisnuli svoj libido i zanimanje za muškarce.

SAVJET PLUS
Izađite iz svoje čahure i vježbajte flertanje s prijateljima. Promatrajte kako brbljavi ljudi razgovaraju da biste ih imitirali i tako povećate svoje samopouzdanje u društvu. Podsjetite se svih prednosti veze, a ne samo nedostataka. Izađite u mješovitom društvu i povedite sa sobom prijateljicu da vas ne bude strah.

Broj1.hr