Koji oblik prijevare biste prije oprostili, seksualni ili emotivni?

28.02.2014

Koji oblik prevare je teže oprostiti, koji oblik prevare ostavlja teže posljedice po psihu osobe koja je prevarena, seksualni ili emotivni oblik prevare?

Važno je znati da svaka prijevara ostavlja traume, veće ili manje. Stoga - ne varajte.

Naizgled dvojbe ne bi smjelo biti, fizički oblik prevare zapravo je potpuni oblik prevare s obzirom da fizičkog kontakta bilo ne bi bez ranijeg emotivnog kontakta, bez komunikacije. No, je li baš tako? Istraživanja kažu da bi većina ljudi, bez obzira na spol, ipak lakše oprostila seksualnu od emotivne prevare. Naime, emotivna prijevara zapravo implicira da se osoba koja vara zbližila s osobom s kojom vara drugu osobu, dakle, da se radi o nekoj vrsti dublje povezanosti, za razliku od emotivne prijevare seksualnu prijevaru mnogi smatraju prijevarom trenutka, nečim što nema budućnosti. Nećemo arbitrirati, savjet neka bude - izbjegnute varati u svakom slučaju.

Istraživanja pokazuju, kako smo rekli, da muškarci i žene imaju različita razmišljanja što oprostiti, a što ne. Tako 72 posto muškaraca tvrdi da su seksualne prijevare puno gore od emotivnih prijevara. Kod žena je suprotno, 69 posto žena smatra da je emotivne prijevare puno teže oprostiti od seksualnih prijevara. Očito kako je žensko srce ranjivije? Ili su muškarci nešto posesivniji?

Preko 75 posto žena oprostilo bi muškarcu seksualni odnos s drugom ženom, ali ne bi emotivnu vezu, pa čak ni prijevaru 'u mislima'. Oko 35 muškaraca oprostilo bi ženi seksualnu prijevaru, drugim riječima, kada je fizičko varanje u pitanju muškarci nemaju kompromisa, dok bi čak 80 posto muškaraca oprostilo svojoj boljoj polovici emotivnu vezu s drugim muškarcem, samo 30 posto žena oprostilo bi emotivnu prijevaru.
- Mnogi ljudi traže ljubav, dublju povezanost koja dovodi do pravih osjećaja, a ne samo do seksa - kažu seksolozi s portala ( Victoria M. ) koji je proveo istraživanje.

tinolovka-news.com


loading...