Koje su tajne sretnih parova s dugim stažom

sretan par
1. Nemojte nikada potcijeniti važnost razgovora o običnim svakodnevnim stvarima. Razgovarajte s partnerom o tome kako je proveo dan.

2. Shvatite da su neke svađe upravo to - samo svađe i ne vodi svaka svađa do prekida. Prepirke i svađe su potpuno normalan sastavni dio svake veze.

3. Prihvatite činjenicu da uz vezu dolaze i obveze. Ako ništa drugo, onda ta da pristajete na kompromise. Ne može baš uvijek sve biti po vašem.

4. Budite uvijek iskreni jedno prema drugome! Kada vam laži postanu navika, upadate u začarani krug iz kojeg je teško pronaći izlaz.

5. Iznenađujte jedno drugoga sitnicama za koje znate da vas vesele. Ponekad je dovoljan maleni znak pažnje koji će pokazati kako je netko mislio na vas.

6. Nemojte forsirati izlaske s drugim parovima ako parovi nisu međusobno prijatelji. Samo zato što ste u vezi, ne morate nužno imati identičan krug prijatelja.

7. Ljubite se za sastanke i rastanke. Malene nježnosti svažit će vašu vezu iz dana u dan.

8. Uvijek imajte vremena jedno za drugo.

9. Poštujte partnerovu obitelj jednako kao i svoju. Ne morate s njima biti najbolji na svijetu, ali održavajte bliske i korektne odnose.

10. 'Volim te' je bolje čuti previše puta, nego premalo.

11. Imajte razumijevanja za partnerove probleme, osjećaje, bolest ili jednostavno loše dane i budite mu potpora, kao i on vama.

12. Podijelite obveze u kućanstvu i budite spremni na ustupke kada je to potrebno.

13. Pazite da pređete granicu dobrog ukusa kada je u pitanju humor. On je vaš partner i trebali biste se jedno prema drugome odnositi s poštovanjem i uvažavanjem.

14. Poštujte dogovoreno vrijeme i nemojte kasniti.

15. Kada je potrebno, stanite u obranu svog partnera. Vaša će mu podrška značiti više od ičega.

16. Slobodno kreirajte vlastite planove, ali vodite računa da je vaš partner upoznat s njima.

17. Izbjegavajte svađe tijekom zajedničkih putovanja. Čak i ako nešto krene po zlu, tamo ste kako biste gradili lijepe uspomene.

18. Budite spontani. S vremena na vrijeme učinite nešto novo. Izbjegavanje rutine u vezi je od krucijalne važnosti.