Ključevi ljubavnog (ne)uspjeha

svađa
Vidio je sve što parovi rade loše, što znači da je mogao primijetiti nedostatak svega onoga što bi parovi zapravo trebali raditi, prenosi portal "Jutarnji.hr".

Polland je za Business Insider odmah nakon izlaska sa suda otkrio koje su najveće greške koje parovi rade i što bi parovi trebali raditi kako bi njihove veze izdržale.

Članovi obitelji moraju znati granice

Premda savjeti i mišljenja članova obitelji mogu biti korisni, Polland smatra da je važno držati ih na pristojnoj udaljenosti. ‘Puno mi je klijenata reklo da im je svojta uništila brak', rekao je Polland.

Svaka obitelj, odnosno svaki par, treba odlučiti gdje će postaviti granice. ‘U ovom slučaju ne postoji čarobna formula i svaka je situacija drukčija', dodao je Polland.

Jedno je međutim sigurno. Ukazivanje na možebitne mane partnera od strane obitelji drugog partnera može biti pogubno za svaku vezu pa obratite pozornost na to koliko se i kako priča o vašoj djevojci ili dečku kad ih nema.

U vašoj vezi ne smije nedostajati fizičkog kontakta

Male stvari su ključne, drži Polland. ‘Naravno da je seks jako bitan, međutim nije riječ samo o seksu. Grljenje i maženje održava vezu između dvoje ljudi snažnom i smatra da je ta komponenta jako važna', pojašnjava.

Neovisno o tome jeste li u naponu snage ili u, kako se od milja kaže, najboljim godinama, nemojte zaboraviti na bliskost. Što su spavaćoj, što u svim ostalim sobama vašeg doma.

Vodite računa o financijskim izdacima i imovini

Provjerite do kada vaša banka čuva podatke o vašem financijskom stanju. Polland kaže da se mnogi parovi koji prije ili kasnije dođu u njegov ured spore oko toga što je čije i u kojoj mjeri. Može se činiti kao nepopularna i neromantična gesta, ali predbračni ugovor može riješiti većinu svih financijskih problema parova.

Ako niste skloni tom rješenju, Polland savjetuje skeniranje i arhiviranje dokumenata kod roditelja odnosno, brata ili sestre kako bi se u slučaju spora vrlo lako moglo vidjeti tko je koliko sredstava unio u brak i kolika je bračna stečevina.

Pronađite nekoga s kim imate puno toga zajedničko

‘Suprotnosti se možda privlače, međutim mišljenja sam da je lakše održati vezu ako ste slični partneru. Ako imate puno toga zajedničkog, smanjujete broj situacija u kojima ćete se s partnerom oko nečega posvađati', objašnjava Polland.

Naravno, ovdje ne pričamo o sitnicama kao što su najbolji album nekog benda ili boja pločica u kuhinji.

‘Znali su mi u ured dolaziti parovi iste vjeroispovijesti čiji se brak raspao zato što je jedan partner tijekom vremena postao ortodoksniji od drugog', objašnjava Polland. ‘Osim toga, veliki problemi nastupaju kada se razvedeni roditelji odlučuju oko religijskog opredjeljenja svoje djece. Što ako se jedan od supružnika ponovno vjenča s osobom druge vjeroispovijesti? Zbog takvih je situacija bolje biti u vezi s nekim s kim dijelite životne vrijednosti.'