Klijent će maloljetnu prostitutku morati podučiti ženskom dostojanstvu

Prostitucija
...da joj kupi tridesetak knjiga na temu ženskog dostojanstva, javili su talijanski mediji.

Uz dvogodišnju kaznu zatvora, neimenovani 35-ogodišnjak mora po nalogu suda 15-ogodišnjakinji uručiti djela među kojima su novele Virginije Woolf, Dnevnik Anne Frank, pjesme Emily Dickinson, kao i dva filma na temu feminizma.

Sutkinja Paola Di Nicola donijela je presudu nakon istrage pokrenute 2013. u vezi s lancem prostitucije u Rimu u koji su bile uključene i dvije djevojke od 14 i 15 godina u predgrađu talijanske prijestolnice Parioliju.

Tinejdžerke su u svijet prostitucije bile namamljene gotovinom "koju su koristile za kupovinu odjeće i najnovijih modela mobitela", navodi se u izvješću istrage.

Na ranije održanom suđenju čelniku lanca prostitucije, koji je osuđen na devet godina zatvora, istaknuto je kako su se maloljetnice "bez zadrške odale razvratu kako bi na lak način došle do novca".

"Odluka suda sugerira da sutkinja preferira pravni lijek koji će pomoći da mlada djevojka shvati da je prava 'šteta' koju je pretrpjela ona koja se odnosi na njezino dostojanstvo kao žene", napisao je prenoseći vijest o neobičnoj kazni talijanski dnevnik Corriere della Sera.

Profesorica filozofije sa sveučilišta u Veroni Adriana Cavarero, čije je djelo također na popisu literature koju osuđenik mora kupiti maloljetnoj prostitutki, ustvrdila je međutim da bi bolje bilo da je sutkinja to naložila samome osuđeniku. "Adolescencija nije vrijeme za refleksiju, ono što je on napravio punio je gore: odrastao čovjek koji je svjesno platio za seks s maloljetnicom", kazala je Cavarero.

HINA