Klepetan je oprostio Malenoj: Već imaju nekoliko svojih jaja

klepetan, malena, trenutak istine, klepetan, malena, klepetan, malena, klepetan, malena, malena, klepetan, klepetan, malena, rode, klepetan, malena, Stjepan Vokić, klepetan, malena
Cijelo vrijeme je uz Malenu, samo nakratko ode i vrati se s granom u kljunu, rekao je Stjepan Vokić, vlasnik roda iz Brodskog Varoša.

Grane koje Klepetan nosi trebaju mu za popravak gnijezda koje je uništio prije nekoliko dana u napadaju ljubomore. Podsjetimo, Klepetan je ove godine kasnio čak dva tjedna pa je Malena na kraju, vjerojatno misleći kako joj se dragi neće ni vratiti, pronašla drugog partnera. S njim je imala jedno jaje. Klepetan je iznenada uletio u gnijezdo, otjerao suparnika i razbio to jaje. Međutim, par je nesporazume izgladio, a njihova je ljubav još jača nego što je bila.

- Eno ih u gnijezdu, smjenjuju se na jajima i usput tabanaju. Malena je jučer snijela treće jaje - rekao je Stjepan. Dodao je da je Klepetan prvi dan kad je stigao pojeo 1,5 kilograma šunke, 20 crvenpera i 10 babuški.

- Očito da nije jeo nekoliko dana. Ljubavnika pak nema na vidiku. Jadnička je toliko pretukao pa vjerujem da se iselio iz Slavonskog Broda. Šalim se, sigurno je otišao dalje da si nađe novu družicu jer su im rokovi za podizanje pomlatka jako kratki - tvrdi Vokić. Nekoliko dana prije Klepetana došli su mu sin i snaha, koji sad podižu gnijezdo na obližnjem rasvjetnom stupu. Prošle godine Klepetan ih je pustio da se nastane na vrhu škole.

- Maleni je na ćaću, samo gleda kako da mu bude lakše, pa je odlučio gnijezdo preseliti na nižu poziciju. Zna da tako može lakše doći do mene i tražiti ribu - otkrio je Stjepan i dodao kako mu se čini da će Malena ukupno snijeti pet jaja.

Duga ljubavna povijest i mnogo djece

Malena je do sada ukupno othranila 59 mladih roda, samo s Klepetanom 54 ptića. Malena je jučer snijela treće jaje, a Stjepanu, koji je najbolje poznaje, čini se da će ih imati pet.

24sata.hr