Kićo Slabinac: 'Spavao sam s više žena nego Mick Jagger, jednom su me u hotelu dočekale 4 cure...'

Krunoslav Kićo Slabinac, žene
Za svoj nadimak kaže da ga je dobio po liku iz jednog starog crtića.

'To je bila neka parodija na birokraciju, a Kićo je bio mali birokrat, sav zatrpan u hrpi knjiga i spisa. On je stalno fićukao jednu svoju tipičnu pjesmicu i kretao se na određeni način pa sam ga ja počeo imitirati. Sestra je odmah rekla: "Joj, vidi ga, isti Kićo iz crtića!" I tako sam post'o i cijeli život ost'o Kićo.', ispričao je pjevač i dodao da su ga u životu dosta zezali zbog prezimena.

'Čak je Bora Čorba spjevao nešto kao: "Ponašaš se kao klinac, kao Kićo pa Slabinac." Znam i da su članovi Kluba studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu otiskali upaljače s natpisom: "Navečer si Kićo, a ujutro Slabinac."', rekao je. Kaže da su ga zbog problema s vidom zvali i Škico te Škiljo.

Pojasnio je i kako je od rockera i kralja osječkih plesnjaka prešao na tamburicu.

'Negdje početkom 70-ih godina zapravo sam shvatio u kojoj poziciji se nalazi naša tamburica i slavonska pjesma. Preživljavala je na marginama glazbenih zbivanja i smatrao sam da je treba dići na pijedestal, a znao sam da se Tuca Nikolić u Osijeku vratio tamburici. Odlučio sam snimiti prvu tamburašku long play ploču "'Ej bećari i bekrije" uz tamburaški sastav Radio Osijeka. S obzirom na to da ga je činilo čak 12 svirača, što je bilo previše za plaćanje troškova, '71. sam mu predložio da osnujemo manju grupu i tako su nastali Slavonski bećari. Do 1983. svake godine išli smo na velike turneje po SAD-u, Kanadi i Sovjetskom Savezu', rekao je.

Za sebe kaže da je u bivšoj Jugoslaviji bio megazvijezda te da bi, da su tada postojali YouTube i Facebook, vjerojatno do popularnosti došao znatno brže.

Kroz smijeh je rekao i da je spavao s više žena od Micka Jaggera. 'On je bio više zaposlen i nije imao toliko vremena k'o ja', kaže Kićo, ali ne želi otkrivati imena žena s kojima je završio u krevetu.

'A, ne... Što se tiče toga, nikad nisam bio od onih koji je javno pričao s kim je spavao. Čak ni onda kad sam spavao s njih četiri. U Hotelu Jugoslavija u Beogradu, to je jedino što mogu javno priznati. Uvijek su me cure čekale ispred sobe u hotelu, a tad ih je bilo četiri. Što, da ja sad vršim selekciju koja ide, a koja ne? Kako bi se ta ženska osjećala?! I tako sam proveo noć s njih četiri. Uglavnom smo kartali', ispričao je.

Dodao je da su mu u karijeri bacili hrpu grudnjaka i gaćica. 'Jedno vrijeme imao sam kolekciju fotografija svojih ženski, no sve sam spalio i bacio da ne bi bilo nekih neprilika. Bio sam uvijek vrlo korektan i diskretan. Cure su to cijenile kod mene i zato su slobodno ulazile u moj kavez, momački stan. Kroz njega su prodefilirale mnoge poznate zagrebačke glumice, manekenke i balerine, pa i Crna žena iz pjesme', priznao je u velikom intervjuu za Glas Slavonije .